Ulak çılgınlığın filmi

Güncelleme Tarihi:

Ulak çılgınlığın filmi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2008 00:00

45. Altın Portakal Film Festivali, Çağan Irmak’ın Ulak hakkındaki itiraflarına şahit oldu.

Haberin Devamı

Irmak filme gelen eleştiriler yüzünden festivale gergin geldiğini belirtti ve ekledi “Ulak büyük bir çılgınlığın filmiydi ve bunu kabul ediyorum.” Çağan Irmak ulak hakkında ilk kez bu kadar açık konuştu.
Ulak ile ilgili tam anlamıyla burada konuşuyorum. Bazı beklentiler, bazı daha önce konulan etiketler yüzünden kirlenmişlikler yaşadık. Daha önce hiç önsözüm olmadan bir film vermek istedim. Senaryo başladığında ilk başta farklı ilerlerken, bu hikayenin anneannemin bana anlattığı tüm masalların bir toplamı olduğunu fark ettim. Çok hızlı yazıldı.

Ulak çılgınlığın filmi
Senaryoyu bitirdiğimde bambaşka bir hakiye ortaya çıkardığımı fark ettim. Taa ilkokuldan beri atla gezen bir hikaye anlatıcısının filmini yapmak istiyordum. Venedik”te bir kafede yazmaya başladım. Senaryoyu açtığımda ilk cümle bütün güzel masallar gibi yaradanın adıyla başladım hikayeye. Bu hikayede Şükrü Avşar'ın büyük bir para yatırması bence delilikti. Ondan bir köy yapmasını, daha önce hiç görmediğimiz kostümler, tabak çanaklara kadar tasarlanmasını istedim. Ulak büyük bir çılgınlığın filmiydi ve bunu kabul ediyorum. Seyirciye sırtını dönen, kendini sevdirmek için hiçir çabası olmayan, beni ya olduğum gibi seversiniz ya da nefret edersiniz diyebilen bir filmdi. Bu filmi yapmaktan dolayı çok mutluyum. Bu filme herkes anlaşılmaz dedi ama anlaşılmaz bir şekilde halk ödülü aldı. Sanatçı olduğumu düşünmüyorum. Daha çok zanaatkar olduğumu düşünüyorum. Türk sinemasına baktığımda zanaatkar insanların az olduğunu görüyorum. Gişe filmi yapmıyorum ama ana dalga sinemacısıyım.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!