UKİ üretimini durduruyor

Güncelleme Tarihi:

UKİ üretimini durduruyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2007 00:00

Türkiye'nin borsadaki ilk giyim firması UKİ, bankalarla yaşadığı problemi aşamadı ve üretimini geçici olarak durdurma kararı aldı.

Haberin Devamı

UKİ'den borsaya yapılan açıklamada, şirketin kredi ilişkisi içinde  bulunduğu bankaların şirket aleyhine icra takibi başlatması ve bu nedenle ham madde, yarı mamul ve mamulleri haczedilerek muhafaza altına alınması, bankalarla yapılan görüşmelerin de olumsuz sonuçlanması sebebiyle üretime ara verildiği bildirildi. Şirketin faaliyetleri 6 Ağustos 2007 tarihinde tekrar başlayacak. Açıklamada ayrıca, daha önce 3 Temmuz-16 Temmuz 2007 tarihleri arasında senelik ücretli izin hakları kullandırılan imalat çalışanlarının ücretli  izinlerinin, 6 Ağustos 2007 tarihine kadar uzatılacağı kaydedildi.

1983 yılında kurulan UKİ Konfeksiyon, 700 kişilik çalışanı ile İstanbul Çatalca'da 24 bin 500 metrekarelik bir alan üzerinde faaliyet gösteriyor. Üretiminin tamamına yakınını ihraç eden şirket, Türkiye genelinde 36 mağaza ile de iç pazarda hizmet veriyor. UKİ'nin üretim yaptığı firmalar arasında Next, Zara, Armand Thiery gibi dünya devleri bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!