Uğultu sesi bir kez daha gündemde – Uğultu sesi nedir, neden olur?

Güncelleme Tarihi:

Uğultu sesi bir kez daha gündemde – Uğultu sesi nedir, neden olur
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2020 08:02

Uğultu sesi bir kez daha gündeme geldi. Şehrin çeşitli merkezlerinde ikamet edenler dışarıdan gelen uğultu sesi ardından sosyal medya hesaplarından uzaylılara yönelik paylaşımlarda bulunmaya başladı. Uğultu sesinin nedenini anlamaya çalışanlar internet üzerinden araştırma yaparak soru işaretlerine yanıt arıyor. Peki, uğultu sesi nedir? Uğultu sesi neden olur?

Haberin Devamı

Sosyal medya uğultu sesini konuşuyor. Gizemli uğultunun ardından yayılan farklı iddialar kafalarda soru işareti bıraktı. Bazı sosyal medya hesaplarından yapılan yorumlarda uzaylılara işaret edildi. Uğultunun bir başkanı nedeni olarak normalden daha alçak uçarak geçen Antonov An-12 tipi bir kargo uçağı gösterildi.Peki, uğultu sesi nedir, neden olur?

Uğultu sesi neden olur?

Uzmanlar geçtiğimiz günlerde de meydana gelen uğultu sesi ardından açıklamada bulunmuştu. Prof. Dr. Şerif Barış, deprem dalgalarının yayılırken ses yaptığını belirterek, ''‘Uğultu’ olarak duyulan ses budur. Büyük depremlerde daha şiddetli duyulur. Bu sesi hiç unutamayanlar da vardır. Her depremde olur bu. Özel bir durum değil'' açıklamasında bulunmuştu.

Prof. Dr. Naci Görür daha önce yaptığı bir açıklamada “deprem odağından çıkan sismik dalgaların (P, S, vb.) arzkabuğu içerisinden geçip atmosfere ulaşıncaya kadar geçtiği ortamlardaki etkileşimler nedeniyle çıkarttığı ses ve uğultular” olduğunu anlatmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!