UETD'de başkan adayı Kılıç

Güncelleme Tarihi:

UETDde başkan adayı Kılıç
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2007 15:53

Haberin Devamı

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Genel Başkanı Sadettin Kılıç, Mayıs sonunda genel kurul yapacaklarını, kendisinin de başkanlığa adaylığını koyacağını açıkladı. Kılıç, “Sayın Başbakanımız söz verdi. Burada yaşayan vatandaşlarımızın sıkıntılarını biz tespit edeceğiz. Kendisi her ay bir bakanını bize göndererek, bu sıkıntıları doğrudan öğrenip, müdahale edecek” dedi. Daha önce “Aday olmayacağım” diyen Sadettin Kılıç, üyelerden gelen yoğun talepler nedeniyle fikrini değiştirdiğini belirterek, “Mayısın son haftasında seçime gideceğiz. Ben Fevzi Cebe'nin istifasından sonra seçimle geçici olarak başkanlık görevine getirildim. Amacım bir an önce seçime giderek görevi bir arkadaşımıza teslim etmekti. UETD'nin de teşkilatlanmadan sorumlu genel başkan yardımcısıydım. Başkanlığa aday olmam isteniyor. Ben de aday olmaya karar verdim. Şu ana kadar adaylığını açıklayan bir üyemiz çıkmadı. Aday olacakları söylenen iki arkadaşımız ise yönetimde yer almak istediklerini, ancak başkanlığa adaya olmayacaklarını belirttiler” dedi.

TÜZÜK DEĞİŞECEK

Haberin Devamı

Nisan içerisinde seçim yapmayı planladıklarını, ancak seçimi mayıs sonuna ertelediklerini ifade eden Kılıç, yapılan çalışmalarla ilgili şunları söyledi:

“Öncelikle tüzükte bazı değişiklikler yapılacak. Şu andaki tüzüğümüze göre seçimde sadece başkan belirleniyor. Başkan ise yönetim kurulunu kendisi seçiyor. Bu çok demokratik bir tutum değil. Oysa bizim istediğimiz, tüm yöneticilerin seçimle iş başına gelmesi. Bunun için tüzüğü değiştirmemiz gerekiyor. 12 Mayıs'ta Köln'de bir toplantı yapacağız. Bu toplantıda hem tüzük değişikliğini karara bağlayacağız hem de seçim tarihi kesinleştireceğiz.”

SIKINTILAR GİDERİLDİ

Eski yönetimle ilgili bazı sıkıntılar yaşadıklarını vurgulayan Kılıç, “Bazı rahatsızlıklar vardı. Berlin ve Hamburg'da sıkıntı vardı. Örneğin Hamburg teşkilatımız bu nedenle topluca istifa etmişti. Artık bunları aştık. Şimdi Hamburg'u yeniden oluşturuyoruz. Ayrıca yeni yapılanmaya hızla devam ediyoruz. Frankfurt teşkilatımızın alt yapısını kurduk. Münih'de toplantı yaptık ve önümüzdeki günlerde buradaki teşkilatımızı resmen açacağız. Ekim'den sonra İngiltere, İsviçre, Danimarka ve İsveç'te hızla teşkilatlanacağız. Geçen hafta Brüksel'de toplandık. 14 üye teşkilatımızın 13'ünün başkanı katıldı. Bir başkanımız rahatsızlığı nedeniyle mazeret bildirdi. Artık hiçbir sıkıntımız yok” diye konuştu.

AKP'NİN ÖRGÜTÜ DEĞİLİZ

Haberin Devamı

Sadettin Kılıç, UETD'nin AKP'nin bir örgütü olduğu yönündeki görüşlere ilişkin şunları söyledi:

“Bizim örgütümüzün fikir babası Recep Tayyip Erdoğan'dır. Bundan da gurur duyuyoruz. Ama biz AKP'nin Avrupa'daki örgütü falan değiliz. Biz Alman yasalarına göre kurulmuş, demokratik bir sivil toplum örgütüyüz. Başkanımızı, yöneticilerimizi kendimiz seçeriz. Bizde atama olmaz. Öyle olsaydı, AKP Avrupa Derneği adını alırdık. Zaten başbakanımız da bize, Avrupa'daki tüm sivil toplum örgütleriyle birlikte çalışmamızı söylüyor. Biz tüm demokratik örgütlerle birlikte çalışmaya hazırız. Kapımız her kesimden insana açık. Bizde muhafazakarlar da, sosyal demokratlar da var. CHP'yi destekleyen üyelerimiz de var. Bunu doğal karşılıyoruz. Böyle olmalı zaten.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!