ÜDS 11 Aralık'ta yapılacak

Güncelleme Tarihi:

ÜDS 11 Aralıkta yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2005 12:18

Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavı (ÜDS), 11 Aralık 2005 tarihinde yapılacak.

Haberin Devamı

Yükseköğretim Kurulu Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, Resmi Gazete'de yayınlanan Doçentlik Sınav Yönetmeliği'ne göre doçent adaylarının Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavı'na (ÜDS) girmeleri gerektiği bildirildi.

Açıklamada, sınavla ilgili şu bilgilere yer verildi:

“1- ÜDS, Alman, Fransız ve İngiliz dillerinde, fen bilimleri, sağlık bilimleri ve sosyal bilimler olmak üzere üç ayrı alanda, yılda iki kez Ankara'da merkezi olarak ÖSYM tarafından yapılacaktır.

2- 2005-ÜDS Aralık dönemi sınav uygulama tarihi 11 Aralık 2005'tir. Kılavuz ve başvuru formları 10-17 Ekim 2005 tarihleri arasında üniversite rektörlüklerinden alınacak ve aynı adrese başvuru yapılacaktır.

Haberin Devamı

3- ÜDS'de 100 üzerinden 65 veya daha fazla puan alan doçent adayları başarılı olacaklardır.

4- Yabancı dil koşulunu karşılamak için, doktora, sanatta yeterlik sınavına girecek adayların da ÜDS'ye girmeleri ve 100 üzerinden 50 veya daha fazla puan almaları gerekmektedir.

5- Üniversitelerarası Kurul'un 27.04.2003 tarihli toplantısında, Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği'nin 21. ve 29. maddelerine göre Doktora ve Sanatta Yeterlik Sınavlarında ÜDS ile birlikte, Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (KPDS) sınavının da kabulüne, doktora yeterlik sınavına girebilmek veya sanatta yeterlik çalışmasını sonuçlandırabilmek için ÜDS veya KPDS sınavlarından herhangi birinden en az 50 puan alınması gerektiğine karar verilmiştir.

6- ÜDS sonuçları yüksek lisans programlarına giriş için de kullanılabileceğinden, lisans programı mezunu ile lisans programlarının son sınıfında veya son sınıfından bir önceki sınıfta okuyan öğrenciler de bu sınava girebileceklerdir. Ancak bu öğrencilerin ilgili Üniversiteden yüksek lisans programları için ÜDS sınav sonuçlarının kullanılıp kullanılamayacağını öğrenmeleri gerekmektedir.

Haberin Devamı

7- Başvurma belgelerine T.C. kimlik numaraları da yazılıp kodlanacağından, adayların bu numarayı şimdiden Nüfus İdarelerinden öğrenmeleri yararlarına olacaktır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!