Uçuş personelinin “Seçme” isteği başka bahara

Güncelleme Tarihi:

Uçuş personelinin “Seçme” isteği başka bahara
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2007 10:41

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Türk Hava Yolları’nda görevli uçuş ekiplerinin 22 Temmuz seçimlerinde oy kullanma isteklerine, “kanuni düzenleme yok” diyerek olumsuz yanıt verdi.


Türk Hava Yolları’nda görevli uçuş personelinin oy kullanma istekleri bu yıl da gerçekleşemeyecek. Türkiye Sivil Havacılık Sendikası’nın YSK’ya yaptığı başvuru, yasal düzenleme engeline takıldı.

Sendikanın ilgili yazısına yanıt veren YSK Başkanı Muammer Aydın, 25-22 Temmuz tarihleri arasında gümrük kapılarında Türkiye’de yerleşik yaşayan ve seçmen listelerine kayıtlı olan vatandaşların yurtdışına çıkışlarında oy kullanmaları ile ilgili kanuni bir düzenlemenin bulunmadığına dikkat çekti.

YSK: “YASA ÇIKMASI LAZIM”

YSK Başkanı Muammer Aydın, ANKA’ya yaptığı açıklamada, yasaların vatandaşların “nerede kayıtlı ise orada oy kullanabileceğine” işaret ettiğini bildirdi. Aydın, “Oy kullanmada temel olan seçmen kütüğüne kayıtlı olmaktır. Seçmen kütüğüne kayıtlı olmayan kişi oy kullanamaz” dedi.

THY’nin uçuş personelinin yanı sıra, geçici görevli olan subay ve diğer meslek guruplarının olduğuna dikkat çeken Aydın, bu tür görevlerdeki yurttaşların oy kullanabilmelerinin sağlanabilmesi için TBMM’den yasa çıkarılması gerektiğini söyledi. Aydın, “Parlamento yasayı çıkaracak, biz de uygulayacağız” diye konuştu.

“4 BİN KİŞİ OY KULLANMAK İSTİYOR”

Türkiye Sivil Havacılık Sendikası Başkanı Atilay Ayçin de ANKA’ya yaptığı açıklamada, 22 Temmuz seçimlerini çok önemsediklerini söyledi. Vatandaşlık hakkı olarak oy kullanmak istediklerinin altını çizen Ayçin, “Bu durum yaklaşık 4 bin kişiyi ilgilendiriyor. Biz gerekli girişimlerimizi yaptık fakat olumsuz yanıt verdiler. İstenilirse yapılabilir” dedi.

Yurt dışında, giriş çıkış yapanların oy kullanabildiklerini ifade eden Ayçin, “Bizim uçuş ekibi arkadaşlarımız da havalanında oy kullanabilir. Yurt dışında sınır kapılarında nasıl kolaylık sağlanıyorsa bizim için de kolaylık sağlanmasını istiyoruz. Biz, oy kullanmak istiyoruz. Çalışma koşullarına göre bir kolaylık sağlanabilirdi. Sonuçta bir oy bir oydur” diye konuştu.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!