Uçurumdaki sır

Güncelleme Tarihi:

Uçurumdaki sır
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 1999 00:00

Haberin Devamı

Tezgáhtar Müjdem Demircan'ın can-sız bedeni, iki yıl önce uçurumun dibinde bulundu. Cinayet suçundan yargılanan sevgilisi Ayhan Yaman, 28 aylık esaretin ardından aklandı. Ölümün ardındaki esrar perdesi ise aralanmadı.

LİSEYİ bitirdiği yıl, bir blue-jean firmasında tezgáhtar olarak çalışmaya başla-dı Müjdem Demircan. İşyerinin iki dükkán ilerisindeki Altın Kasap' ın sahibi Ayhan Yaman'ı da o zaman tanıdı. Kısa sürede gönlünü kaptırdı. İlişkileri 3.5 ayı geride bıraktığında, ‘Evlilik’ dedikodusu aralarına girdi. Ayhan, Müjdem'in evlilik hayalleri kurduğunu duyunca ilişkiyi bitirdi. Ancak bir süre sonra, birbirlerini yanlış anladıklarına karar verip, yeniden başladılar. Bu başlangıç çok uzun sürmedi.

Buluşmaya gitti

Tam 1.5 ay sonra Müjdem'in sırlarla dolu ölümü, yeni gelişmelere neden oldu. Müjdem, 1997 Haziran ayının bir pazar günü, sevgilisiyle buluşmak için erkenden kalktı. Duşunu aldı, kokular sürünüp en güzel elbisesini seçti. Annesine, 'Ayhan' la buluşacağım. Hoşçaka-lın' dediğinde, saatler 13.30'u göste-riyordu. Bundan sonrası kördü-ğüm. Ayhan Yaman'ın ifadesine göre, gezip biraz da içki içtiler.

Farklı ifadeler

Ardından Ayhan'ın Silivri'deki çiftlik evine gidip, beraber oldular. Ayhan, Müjdem'i saat 20.30'da evinin çok yakınındaki Kalepark'a bıraktı, evine döndü. Müjdem'in annesi Servet Demircan'a göre ise olaylar çok farklı gelişti. Müjdem geceyi Ayhan'la geçirdi. Eve hiç gelmedi. Kızının başına gelenleri Ayhan çok iyi biliyordu. Çünkü her şeyin sorumlusu oydu. Bilinen tek gerçek, Müjdem'in cesedi ertesi gün, Silivri sahilindeki uçu- rumun dibinde bulundu. Çantası ağaca takılıydı, ayakkabısının teki hálá ayağındaydı.

İki ayrı rapor

Sırtüstü yatıyordu, ağzından kan gelmişti. Vücudunda morluk-lar ve kırıklar vardı. Olay yerinde tutulan geçici otopsi raporunda, ‘Ölüm düşme sonrası gerçekleşme-miştir’ denildi. Ancak daha sonra verilen kesin rapor bunu yalanla-yarak, ‘Ölüm nedeni uçurumdan aşağıya düşmesidir’ dedi. Tüm şüphelerin üzerinde toplandığı Ayhan Yaman, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Hakkında ‘Kasten adam öldürmek’ suçuyla dava açıldı. İddianamede, ‘‘Ayhan Yaman, evlilik tartışması yaptığı sevgilisini uçurumdan aşağıya atarak öldürmüştür’’ denildi. Tutuklu olarak yargılanan Yaman, poliste ve savcılıkta verdiği tüm ifadelerine sadık kalarak, suçlama-ları reddetti. ‘Suçsuzum’ diye haykırdı. 5 ay önce tahliye edildi. Karar da gecikmedi. Mahkeme heyeti, Ayhan Yaman'ı suçsuz bularak, beraatine karar verdi.

DNA da çözemedi

Adli Tıp, Müjdem Demircan'ın avucunun içinde ve göğsünde bulunan saç teli ile Ayhan Yaman'ın saç telinin mikroskobik açıdan benzer olduğunu tespit etti. Mahkeme, kesin sonuç için kıl örneklerine DNA testi yapılmasına karar verdi. Davanın seyri Adli Tıp Kurumu Biyoloji İhtisas Dairesi' nin kıllar üzerinde yapacağı DNA testi raporuna kilitlendi. DNA raporu da perdeyi aralamadı. Raporda, ‘‘Gönderilen kılların, Ayhan Yaman'a ait olup olmadığı belirlenememiştir’’ denildi.

Kızımı o öldürdü

Kızının öldürüldüğünü iddia eden Servet Demircan ise, cesedin bulunduğu yerde tespit edilen lastik izlerinin Yaman'ın kullandığı otomobile ait olduğu belirtilen polis tutanağına dikkat çekti. Demircan, ‘‘Ayhan, Müjdem'i kıskanır, her şeyine karışırdı. Kararı temyiz edeceğim’’ dedi.

Vicdanım rahat

28 ay sonra özgürlüğüne kavuşan Ayhan Yaman, ‘‘Vicdanen rahatım. Çünkü ben öldürmedim. Sebep yoktu. Adalet doğru kararı verdi’’ dedi. Yaman, ifadelerinde olayı şöyle anlattı: ‘‘Çıkıyorduk, ancak aramızda duygusal ilişki yoktu. Ona hiçbir zaman evlenme teklifi etmedim. Umut vermedim. Ancak o kısa bir süre sonra birlikteliğimizi resmiyete dökmek istedi. Kabul etmedim. Olay günü Ortaköy'de buluştuk, bir miktar içki aldık. Daha sonra Silivri'deki çiftliğimize gittik. Burada birlikte olduk. Oldukça geç kalmasına rağmen eve gitmek istemiyordu, güçlükle ikna ettim. Ertesi gün annesi aradı. Kızının eve gelmediği söyledi. Bunun üzerine tekrar uçurumun kenarına geldim. Aşağıda beyaz giysili bir kız gördüm. Müjdem'in olmaması için dua ettim. Suçsuzum.’’



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!