Uçuruma düşmeden önceki son gülüş

Güncelleme Tarihi:

Uçuruma düşmeden önceki son gülüş
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2006 00:00

Diyarbakır’da dağcılık eğitimi yapan üniversite öğrencisi Saadet Turşak, uçuruma düşerek ağır yaralandı. Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tedavisi yapılan Saadet Turşak’ın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi. Turşak’ın emniyet kemeri ile bağlantı noktasını iyi sıkıştırmadığı öne sürüldü.

DOĞA Sporları Kulübü Başkanı Abdulrahim Ekin, aralarında Saadet Turşak’ın da bulunduğu 8’i kadın, toplam 21 dağcıyla eğitim çalışması yapmak üzere 25 Kasım’da Eğil İlçesi’ne gitti. Dağcılar, yüksekten inişi gerçekleştirdiği sırada Kulüp Başkanı Abdulrahim Ekin, yaklaşık 15 metre genişliğinde ve 7 metre yüksekliğindeki alanda halatlı geçiş çalışması için hazırlıklara başladı. Halatı bağlamasının ardından Ekin, 2 kez geçiş yaparak hattı kontrol etti.

YİNE GEÇMEK İSTEDİ

Yüksekten inişi tamamlayan üyeler, daha sonra hava hattından geçiş için hazırlıklara başladı. Bu sırada Saadet Turşak, hattan geçmeye başladı. Güvenli şekilde geçiş yapan Turşak, arkadaşlarına seslenerek "Çok keyifli, bir kez daha geçmeliyim" dedi. Geçişi tamamlayıp geri dönen Turşak, kemeri ile bağlantıları sökmeye çalıştığı sırada tekrar geçiş yapmak istediğini bildirdi. Arkadaşlarının sırayı kendisine vermesi üzerine mutlu şekilde gülümseyerek yeniden hattan geçişe başlayan Saadet Turşak, karşı tarafa ulaştıktan sonra geri dönmek için manevra yaptığı sırada aniden düştü.

BEYİN AMELİYATI

Düşmenin ardından ekipte bulunan kulüp üyesi Doç. Dr. Ali Kemal Uzunlar ile Tıp Fakültesi 6. sınıf öğrencileri, Turşak’a müdahalede bulundular. Kalbi 2 kez duran Turşak, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne kaldırıldı. Yapılan beyin ameliyatının ardından reanimasyon bölümünde tedavisi süren Turşak’ın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi. Turşak’ın halatlı geçişteki ilk denemesinin ardından üzerindeki emniyet kemeri ile bağlantı noktasını gevşetmeye başladığı, ısrarının ardından ikinci kez hattan geçen Turşak’ın bağlantıyı sıkıştırmaması nedeniyle düştüğü belirtildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!