"Üçüncü köprüden tren geçecek"

Güncelleme Tarihi:

Üçüncü köprüden tren geçecek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2011 10:16

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, NTV’de üçüncü Boğaz Köprüsü ile ilgili açıklamalarda bulunuyor.

Haberin Devamı

Üçüncü Boğaz Köprüsü’nde demiryolu da gerçekleşecek.  Bugün çıksın en az 200-220 gün teklif hazırlama süresi var, daha sonra değerlendirme, kredilerin finansmanların temini var. Üçüncü havalanı büyük bir havaalanı olacak. 60 milyon yıllık kapasitesi olan büyük ölçekli bir havalanı olacak. Yap-İşlet-Devret modeliyle yapacağız.

DUBLE DEMİRYOLU DÖNEMİ

Türkiye’deki demiryollarının yüzde 95’i tek hat. Bu da işletmeciliği verimsiz hale getiriyor. Modern altyapılarda duble demiryolu (yani çift hat diyoruz) dönemini başlatıyoruz.

Artık demiryolları ağırlıklı altyapı yatırımlarına daha öncelik vereceğiz. Bursa-Eskişehir bağlantısının ihalesi yapıldı, Ankara-Eskişehir hızlı tren hattı devam ediyor.

SİBER SUÇLAR

Siber suçlar konusu yeni bir konu. Yavaş yavaş her şey internet üzerinden yapılmaya başlandı. Vatandaş da bir çok işini internetten tapıyor. Kullandığımız iletişim mecrasına bir zarar gelse bütün işlerimiz aksar. Elimizi oynatamaz hale geliriz. Havaalanlarımıza bir saldırı olsa bir anlamda hayat damarlarımız tahrip edilmiş olur. İşte sanal alemde de böyle bir tehdit var. Bu tehdide karşı ülkeler yavaş yavaş tedbir alıyor. Bu yüzden sanal tedbiri bir tedbir algılaması olarak Milli Güvenlik kavramı içinde tanımladık. İlk çalışma TÜBİTAK’la Bilgi Teknolojileri İletişim Kurumu birlikte yaptılar. Bunun sonucunu önümüzdeki hafta bir tatbikatla göreceğiz.İşin daha çok başındayız. Bu işin bir de uluslar arası boyutu var. İki ay önce Avrupa Komisyonu Siber Suçlar Sözleşmesi’ne imza attık, taraf olduk. Bunun boyutları hayal ettiğimizden daha büyük olacak. Önümüzdeki dönemde siber polis bir olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!