Üçüncü dönem düşünmüyorum

Güncelleme Tarihi:

Üçüncü dönem düşünmüyorum
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2012 00:00

Topkapı Sarayı’nın Seferli Koğuşu restorasyonu için düzenlenen protokol imza törenine katılan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay bir üçüncü dönem düşünmediğini açıkladı.

Haberin Devamı

KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Topkapı Sarayı’nda Seferli Koğuşu olarak bilinen padişahın kendi özel giysilerinin ve kumaşlarının bulunduğu esvap odasının restorasyonuyla ilgili düzenlenen protokol imza törenine katıldı. Törende gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Günay, görev süresi ve Topkapı Sarayı’ndaki çalışmalarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Günay, “Ben görevde olalı 5 yıl 6 gün oldu. Bu bir 6 yıl daha sürmez. 2014-2015 seçimi ne zamansa, benim görev sürem orada doluyor. Bakan olarak bir üçüncü dönem daha düşünmüyorum. Bakanlık olarak düşünmüyorum. Milletvekilliği demedim ama bakanlık olarak düşünmüyorum. Eğer bu dönem ben bu görevi sürdüreceksem bu işler bitsin istiyorum” dedi.

Müzeler adası olacak

Seferli Koğuşu ve haremden sonra Milli Savunma Bakanlığı’ndan alınan depolarda çalışma yapacaklarını söyleyen Ertuğrul Günay, “Aşağıda Milli Savunma’dan aldığımız depolar var. Onları da kumaşlar için, kaftanlar için, Kâbe örtüleri için, çeşitli objeler için sergi mekânı haline getireceğiz. Gülhane Parkı’ndan girildiğinde Alay Köşkü’nün yanında bulunan binanın dışındaki betonları yıktığımızda eski telgrafhane binası çıktı. Orayı bir hat ve kitap müzesi yapma düşüncemiz var. Burayı bütünüyle bir müzeler adası haline getirmeye çalışıyoruz. Geçen yıl aldığımız yolu biliyorum. Bu yıl da aynı hızla gidersek gerçekten dünya çapında iftihar edeceğimiz bir imparatorluk kültürünün merkezini hep beraber görmüş olacağız“ dedi.

Haberin Devamı

Türkiye Tekstil Sanayii İşverenleri Sendikası Başkanı Halit Narin de ileride Harem Dairesi ile ilgili çalışmaları olacağını belirterek, “Belki orada gelen turistlere haftada bir şov yapacak şekilde, Harem’i canlı tutacak bazı projeleri geliştirme imkânınız olabilir” dedi.

İç oğlanların koğuşu

Seferli Koğuşu, padişaha ait özel mekânlar, Enderun mektebi ve koğuşların bulunduğu Enderun avlusunda yer alıyor. Enderun Teşkilatı’nın önemli bir birimi olan ve padişahların çamaşırlarını, özellikle sarığını törenle yıkayan ve padişahla birlikte seferlere katılan iç oğlanların koğuşu olan Seferli Koğuşu’nda sarayın müze olmasından sonra önce Çin  porselenleri sergilenmeye başlandı. Bölüm, 1964 yılında padişah elbiseleri ve tekstil ürünlerinin sergilendiği sergi salonu olarak işlev kazandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!