‘Ucube’ tam bir aymazlık

Güncelleme Tarihi:

‘Ucube’ tam bir aymazlık
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2011 00:00

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Heykeltraş Mehmet Aksoy’a ait Kars’taki İnsanlık Anıtı heykelini “Ucube” diye nitelediği iddiası üzerine, “Bir sanatçının eserini, sanatçı olmayan birisin, hele bir politikacının ucube olarak nitelemesi doğru değil. En hafif deyimiyle aymazlıktır” diye konuştu.

Grup konuşması sonrası bazı gazetecilere makamında bir araya gelen Kılıçdaroğlu, “Başbakan hangi gerekçeyle ‘ucube’ dedi doğrusunu isterseniz merak ediyorum. Belki, güzel sanatlar mezunudur da biz farkında değiliz” dedi. Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

Namaza nasıl duruyorlar

“Kayseri’de yaşananlar ortada. Elazığ’daki dosyada da suçlanan kişi, aynı dosyada bilirkişilik yapıyor. Bütün bunları İçişleri Bakanı görmeyecek. İnsanda biraz vicdan olur. Merak ediyorum, gerçekten bunlar namaza nasıl duruyorlar? Samimi söylüyorum. İnsanda biraz vicdan, ahlak olur, ahlakın kırıntısı olur.

Başbakan, Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu’nun sözlerine yanıt veremedi çünkü verebilmesi için yanıtın promterda olması lazım. Ordumuz oraya TBMM kararıyla gidiyor, başkomutanı da yukarıda oturuyor, adına Abdullah Gül diyorlar. Bütün bunları Başbakan düşünemez mi? Erbakan’ın Libya’da karşılaştığı muamelenin benzerini Başbakan Erzurum’da yaşadı.”

Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantısında ise şunları söyledi:

Çalışan Gazeteciler Günü’nde yüzlerce gazeteci çalışamıyor, mağduriyetler yaşıyor. Hükümet de gazetecilerin yasalardan kaynaklı yıpranma hakkını elinden aldı. Halkın iktidarında o kaybettiğiniz hakları fazlasıyla vereceğiz. Hiç endişeniz olmasın.
RTÜK Tasarısı’nda Başbakan’a istediği programı yasaklama yetkisi verildi. Padişah mısın sen kardeşim? Bu yetkiyi nereden alıyorsun? Başbakan işi gücü bırakacak, zaten bırakmıştı, televizyon kanallarını izleyecek. Beğenmediğini, telefon edip, yasaklayacak. 4’üncü Murat’ta bile böyle yetki yoktu.

Hizbullah ve AK Parti

5 yıl Hizbullah dosyasının delillerini Adli Tıp Kurumu’nda ne gerekçeyle tuttun? Bilen yok. Masum insanları domuzbağıyla bağladılar, 10 yıl yatıp çıktılar, ‘Pişman değiliz’ diyorlar. Toplum rahatsız ama AKP değil.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!