Üçlü Zirve Toplantısı Ankara'da

Güncelleme Tarihi:

Üçlü Zirve Toplantısı Ankarada
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2012 14:07

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ev sahipliğinde, gerçekleştirilen Türkiye-Afganistan-Pakistan Üçlü Zirve Süreci'nin yedinci toplantısı kapsamında ikili görüşmeler yapıldı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Gül, ilk olarak Afganistan Cumhurbaşkanı Karzai ardından da Pakistan Cumhurbaşkanı Zerdari ile görüştü. Görüşmelere, Afganistan Dışişleri Bakanı Zalmay Rassul, Pakistan Dışişleri Bakanı Hina Rabbani Khar ve Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu da katıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da Zerdari ve Karzai ile ayrı ayrı  görüştü. İkili görüşmelerin ardından Gül, Zerdari, Karzai ve Erdoğan dörtlü görüşmeye geçtiler.

Görüşmenin ardından Cumhurbaşkanı Gül, konuk cumhurbaşkanları ve Başbakan Erdoğan aile fotoğrafı çektirdi.

ZERDARİ VE KARZAİ ONURUNA YEMEK VERİLDİ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Pakistan Cumhurbaşkanı Asif Ali Zerdari ve Afganistan Cumhurbaşkanı Hamid Karzai onuruna yemek verdi.

Çankaya Köşkü'ndeki yemeğe, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı  Binali Yıldırım, Afganistan Dışişleri Bakanı Zalmay Rassul, Pakistan Dışişleri  Bakanı Hina Rabbani Khar, Pakistan İletişim Bakanı Arbab Alamgir Han, Pakistan  Devlet Bakanı Safdar Warraich, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan da katıldı.

Haberin Devamı

Yemekte, Afganistan Genelkurmay Başkanı, Pakistan Kara Kuvvetleri Komutanı, Pakistan İstihbarat Teşkilatı Başkanı ve Afganistan İstihbarat Teşkilatı Başkanvekili de bulundu.

Yemeğin ardından Gül, Zerdari ve Karzai üçlü zirve toplantısına geçecekler.
       
TOPLANTININ TEMASI "BAĞLILIK"

Güvenlik, ekonomik işbirliği, eğitim, parlamentolararası ilişkiler ve  diyalog gibi konulara odaklı gerçekleştirilen üçlü zirve toplantıları, 2007 yılında başladı.

Teması “bağlılık” olarak belirlenen bu yılki toplantıda, üç ülke arasında ulaştırma alanında işbirliğinin artırılması için atılabilecek adımlar ayrıntılı şekilde ele alınıyor.

Zirve süreciyle, Türkiye, Afganistan ve Pakistan arasındaki işbirliğinin ekonomi, kalkınma, ulaştırma, eğitim, iletişim ve özellikle güvenlik alanlarında ileri seviyeye taşınması, halkların refahının sağlanması, bölgesel barış ve istikrara da katkı verilmesi hedefleniyor.
       

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!