Uçak yakıtı yola taştı

Güncelleme Tarihi:

Uçak yakıtı yola taştı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2014 01:01

Atatürk Havalimanı’nda onarım çalışması sırasında yanlış hesaplama sonucu NATO boru hattı delindi. Tazyikle fışkıran uçak yakıtı, E-5’e ulaştı. Trafik kilitlenirken, alev alma riskine karşı itfaiye ve polis alarma geçirildi.

Haberin Devamı

ATATÜRK Havalimanı’nda 6 aydan bu yana devam eden onarım ve yenileme projesi kapsamında dün, karayoluna yakın bir bölgede uçaklara yakıt sağlayan NATO boru hattı delindi.

HESAPLAMA HATASI
Saat 15.15’te çalışma yapan ekibin yanlış yeri tespit etmesi sonucu, iş makinesi boru hattını deldi. Hasar gören bölgeden akan yakıt, havalimanını çevreleyen duvarların yağmur kanallarından sızarak E-5 Karayolu’na kadar ulaştı. Kanallardan akan yakıtın alev alması ihtimaline karşı itfaiye ve polis ekipleri alarma geçirildi.

E-5 TRAFİĞE KAPATILDI

E-5 Karayolu’na paralel Sefaköy yan yol, polis ekipleri tarafından trafiğe kapatıldı. Bir süre karayoluna akan yakıt, daha sonra ana vanadan kapatıldı. Sefaköy-Yenibosna istikametinde de trafik uzun süre tek şerit olarak kullanılırken, yolda uzun araç kuyruğu oluştu. Sızıntı yaşanan bölge ekipler tarafından onarılmaya çalışılırken, havalimanı itfaiye ekipleri de yakıtın aktığı bölgeye özel kimyasal madde ve köpük püskürterek müdahale etti. Belediye ekipleri de E-5 yan yolda yangın tehlikesini önlemek için yakıtın üzerine kum attı. Ekiplerin çalışması sonucu boru hattındaki hasar onarıldı. Yaklaşık 45 dakika sonra yol yeniden trafiğe açıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!