Uçak kazasında ölenler için anıtmezar

Güncelleme Tarihi:

Uçak kazasında ölenler için anıtmezar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2007 15:13

ISPARTA İl Genel Meclisi, Atlasjet uçağının düşmesi sonucu yaşamını yitiren 57 kişi için anıtmezar yapılmasını kararlaştırdı.

Haberin Devamı

 Uçağın düştüğü 1813 metre yüksekliğindeki Türbetepe'ye yapılacak anıtmezarda ölenlerin isim ve fotoğrafları yer alacak.

Isparta İl Genel Meclisi'nin Aralık ayı birinci oturumu yapıldı. Meclis Başkanı Fevzi Özdemir başkanlığındaki toplantıya, 30 Kasım gecesi Keçiborlu'da yaşanan uçak faciası ele alındı.

Meclis üyeleri toplantıya, kazada ölen 57 kişinin anısına yakalarına taktıkları siyah kurdelelerle katıldı. Toplantının ilk gündem maddesini ise uçağın düştüğü Çukurören Köyü yakınlarındaki 1813 metre yüksekliğindeki Türbetepe'ye anıtmezar yaptırılması önerisi oluşturdu. Bu öneri oybirliği ile kabul edildi. Türbetepe'ye, ölenlerin isim ve fotoğraflarının yer alacağı anıtmezar yapılması konusunda temenni kararı alındı. Toplantıda ayrıca, Süleyman Demirel Havalimanı'nda bulunmayan ‘ILS’ cihazının alınması için de oybirliğiyle temenni kararı alındı. İl Genel Meclisi Başkanı Özdemir, kazaya ilişkin “Ateş düştüğü yeri yakıyor. Allah bir daha böyle bir şey yaşatmasın. Ölenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır diliyoruz” dedi.

Kaza ardından havaalanının yetersizliğine ilişkin yorumları eleştiren Özdemir, “Havalimanımız kontrolsüz değildir. Bugüne kadar çok sayıda uçuş gerçekleştirilmiştir. Herhangi sorun yaşanmamıştır. ILS cihazının eksikliğini kabul ediyoruz. Bunun da limana kazandırılması için bugün ilk adımı atıyoruz” diye konuştu.

Toplantıda yer alan Isparta AKP Milletvekili Haydar Kemal Kurt ise kazada ölenlerin yakınlarına ilişkin çalışma içinde olduklarını belirterek, şöyle konuştu:
“Kaza, bizi büyük acıya boğdu. Hayatını kaybedenlerin yakınlarının acılarını hafifletmesi yönünden iyileştirme yapmayı planlıyoruz. Hayatını kaybedenler içinde ticaretle uğraşanlar çoğunluktadır. Bunların çek, senetleri, borçları var. Bunları araştırıp herhangi bir kanun maddesi var mıdır yok mudur bilmiyorum ama bakıp varsa iyileştirme yapma yönünde temaslarda bulunacağız.”

Süleyman Demirel Havalimanı'nın uluslararası standartlarda olduğunu savunan AKP'li Kurt, şöyle dedi:
“Havalimanı her türlü uçuşa hazırdır. Bu kazanın ILS sistemi olmadığı için meydana geldiği doğru değildir. Liman olarak teknik eksikliklerimiz olabilir. Biz bu uçuş işlerini zorla başlattık. Bunda herkesin katkısı vardı. Bu kapı (havaalanı) bir kalkınma kapısıdır. Bu kapıyı kapatmaya kimsenin hakkı yoktur. Ulaşımın kaza sebebiyle kapanmasına anlam veremiyorum. Buraya binlerce uçuş oldu, ilk kez kaza gerçekleşiyor. Her kazadan sonra bir havalimanında uçuşlar mı iptal edilmesi gerekir. Bizler Isparta'nın milletvekilleri olarak, ILS cihazının alınması için her türlü destek veririz. Altın yumurtlayan tavuğu kendi elimizle öldürmeyiz”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!