Üç kişinin yanarak ölümüne 6 yıl hapsi istemi

Güncelleme Tarihi:

Üç kişinin yanarak ölümüne 6 yıl hapsi istemi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2011 10:57

BALIKESİR’in Ayvalık ilçesi Altınova Beldesi’nde, aşırı hız yaptığı TIR’la kırmızı ışıkta bekleyen taşıtların arasına dalıp, çarptığı bir otomobilde bulunan 3 kişinin yanarak ölümüne neden olan Tuncay Kavçak hakkında, ’taksirle ölüme neden olmak’ suçundan 3 ile 6 yıl arasında hapis cezası istemiyde dava açıldı.

Geçen Temmuz ayında, Çanakkale- İzmir Karayolu, Altınova Kavşağı’nda meydana gelen kazada, Almanya’dan yüklediği plastik kasaları İzmir’e götüren 43 yaşındaki Tuncay Kavçak yönetimindeki 35 PFJ 29 plakalı TIR, kırmızı ışıkta bekleyen üç otomobilin arasına daldı. Çarpmanın etkisiyle 35 AF 5578 plakalı otomobilin yakıt deposu patladı, araç alev aldı. Otomobildekilerden araç sahibi 65 yaşındaki Metin Yenigün, aracı kullanan 50 yaşındaki Mümin Varol ile 44 yaşındaki Ahmet Uçar yanarak yaşamını yitirdi. Kazada, iki otomobil de hasar gördü.

’ÜÇ KAFADAR’ GEZİNTİYE ÇIKMIŞ

Yanarak ölen üç kişinin, Dikili Kabakum mevkindeki Bankacılar Sitesi’nde bulunan evlerinde yaz aylarını geçen üç arkadaş oldukları belirlendi. Ölenlerden Metin Yenigün’ün bir gıda firmasının Ege Bölge Müdürlüğü yaptıktan sonra 3.5 yıl önce emekliye ayrıldığı, SEKA’dan emekli Mümin Varol ile bir firmada çalışan makine mühendisi Ahmet Uçar’ın ise uzaktan akraba oldukları anlaşıldı. Yenigün, Varol ve Uçar’ın, çok iyi anlaştıkları için çevrelerinde ’üç kafadarlar’ olarak tanındıkları, kaza öncesinde de Ayvalık’a doğru gezintiye çıktıkları belirlendi.

’FREN TUTMADI’ İDDİASI YALAN ÇIKTI

Kazanın ardından gözaltına alınıp tutuklanan sürücü Tuncay Kavçak hakkında, Burhaniye Ağır Ceza Mahkemesi’nde, ’taksirle ölüme neden olmak’ suçundan 3 ile 6 yıl arasında hapis cezası istemiyle dava açıldı. Kavçak, ifadesinde kazadan önce TIR’ın şoför mahallinde yangın çıktığını ve bunun sonrasında teknik arızadan dolayı frenlerinin tutmadığını ileri sürdü. Ancak kazanın ardından savcılığın istemi üzerine, aralarında TIR’ın üretici firmasından bir yetkilinin de bulunduğu bilirkişi heyetinin, araçta fren arızası belirleyemedikleri yönünde rapor verdikleri ortaya çıktı.

Ölenlerin ailelerinin sürücü, nakliye firması ve sigorta şirketine açtıkları maddi ve manevi tamzinat davalarının ise, Ayvalık Asliye Hukuk Mahkemesi’nde davam ettiği bildirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!