Üç cinayetin sanığı ilk kez konuştu

Güncelleme Tarihi:

Üç cinayetin sanığı ilk kez konuştu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2002 01:03

Esenyurt'ta iki yıl önce, iki işadamı ile suç ortağını öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Cumhur Sudun, ilk kez konuştu: ‘‘Oyuna geldim.’’

Cumhur Sudun, ablası Derya Sudun ve Metin Yılmaz'la birlikte, spot piyasada beyaz eşya alım satımı yapan Haluk Şimşek, Eyüp Marangoz, Haluk Toptaş ve Mesut Yaşar'ı kaçırıp bir depoda rehin almıştı. İşadamlarından para alamayan çete üyeleri, Eyüp Marangoz ve Mesut Yaşar'ı öldürmüşlerdi. Çete üyeleri daha sonra aralarında çıkan anlaşmazlık sonucu suç ortakları Kemal Bartık'ı da Avcılar'da öldürmüşlerdi. Derya Sudun ve Metin Yılmaz, Bakırköy'de saklandıkları bir evde yakalanmış, Almanya'ya kaçan Cumhur Sudun, Interpol tarafından yakalanarak Türkiye'ye teslim edilmişti.

Kemal’i yanlışlıkla öldürdüm

Bakırköy 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın hiçbir duruşmasında konuşmayan Sudun, son duruşmada ilk kez ifade verdi ve suçsuz olduğunu, oyuna getirildiğini iddia etti. Sudun, ‘‘Bu tamamen ablamla Metin Yılmaz'ın oyunu. Marangoz ve Yaşar'ı Kemal Bartık öldürdü’’ dedi. Kemal Bartık'ı ise kendisinin öldürdüğünü itiraf eden Sudun, şöyle konuştu: ‘‘İki şahıs öldürüldükten sonra Avcılar'a gittik. Kemal ile tartışmaya başladım. Kemal silahına sarılınca, ben de kendi silahımı çıkardım, aniden silahım ateş aldı. Yaptığım her şeyden çok pişmanım.’’

51’er yıl hapisleri isteniyor

Derya Sudun da daha önce verdiği ifadesinde, sevgilisi olduğu iddia edilen Kemal Bartık'ın ve işadamlarının öldürülmesi olayına karışmadığını ileri sürdü. Derya Sudun, ‘‘Kimsenin elinde silah görmedim. İp, bant gibi herhangi birşey de görmedim. Suçsuzum’’ dedi.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, sanıkların TCK'nın 448. maddesi uyarınca 'Kasten adam öldürmek', 'Gasp' ve '6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet' suçlarından dolayı 51'er yıla kadar ağır hapis cezalarına çarptırılmaları isteniyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!