TZD: Kimin bakanlık yapıp yapmayacağına IMF karar veriyor

Güncelleme Tarihi:

TZD: Kimin bakanlık yapıp yapmayacağına IMF karar veriyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2001 00:00


Türkiye Ziraatçılar Derneği (TZD) Başkanı İbrahim Yetkin, eski Devlet Bakanı Yüksel Yalova'nın istifasını değerlendirirken, ''Türkiye artık öyle bir noktaya geldi kikimin bakanlık yapacağına ya da yapmayacağına IMF ve Dünya Bankası gibi uluslararası finans kurumları karar verir olmuştur'' iddiasında bulundu.

Yetkin, yaptığı yazılı açıklamada, bir bakanın mensubu bulunduğu hükümetin olası bir icraatına eleştirmesinin sık rastlanan bir olay olduğunu belirtirken, ancak Yalova örneğindeki gibi, eleştiri konusu Uluslararası Para Fonu'na (IMF) verilen niyet mektubunda taahhüt edilen yükümlülüklerden birine ilişkin olduğunda, tepkilerin son derece aşırı olduğunu ileri sürdü.

YALOVA'NIN ELEŞTİRİLERİ HAKLI

Yüksel Yalova'nın, tütün yasasına yönelttiği eleştiriler nedeniyle bir gün içinde istifaya zorlandığını iddia eden Yetkin, diğer taraftan Yalova'nın bu yasaya ilişkin eleştiri ve kaygılarının son derece haklılığı bulunduğunu söyledi.

Bu kadar önemli bir konuda yöneltilen haklı bir eleştirinin yarattığı tepkilerin Türkiye'nin dışa bağımlılığının ne ölçüde kaygı verici boyuta ulaştığının açık göstergesi olduğunu öne süren Yetkin, ''Türkiye artık öyle bir noktaya geldi ki kimin bakanlık yapacağına ya da yapmayacağına IMF ve Dünya Bankası gibi uluslararası finans kurumları karar verir olmuştur'' iddiasına yer verdi.

TZD Başkanı Yetkin, gelişmeleri kaygıyla izlediklerini, Yüksel Yalova'nın tütün yasası ile ilgili eleştirilerine ise katıldıklarını kaydetti. (Ankara/aa)

Okuyan: Yalova'nın istifası teknik arıza
Kutan: Yalova, doğruyu yanlış şekilde söyledi










Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!