Tweet’çiler serbest

Güncelleme Tarihi:

Tweet’çiler serbest
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2013 00:00

İzmir’de Gezi Parkı’yla başlayan eylemlerde sosyal medya üzerinden halkı isyana teşvik ettikleri iddiasıyla gözaltına alınan 33 genç ve eylemcilere yönelik tweet’ler atan bir kişi serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

Serbest bırakılan F.E.A.’nın, Twitter’dan eyleme destek değil eylemcilere yönelik, “Henüz Anıtkabir tapınağını yakmadık ama bu gece İzmir p.ç.’lerine cehennemi yaşatacağız”, “Alsancak’ı terk edin, arkadaşlarınızı arayın, polisle çatışamadan öldüresiye döveceğiz sizi” tweet’lerini paylaştığı belirtildi.

BANKA HESABINI SORDULAR

İzmir’de 24 saat gözaltında tutulanlardan biri de üniversite öğrencisi S.Y.'ydi. Suç işlemeye tahrik ve halkı kanunlara uymamaya alenen tahrikle suçlanan S.Y.'ye özgeçmişi, gayrimenkulü olup olmadığı, arabasının bulunup bulunmadığı, bankalardaki hesabı ve takma adı olup olmadığı soruldu. Twitter hesabından gönderdiği mesajlarla ilgili sorulan soru sayısı 5’ti.

ANKARA’DA ‘DARBE’DEN SORUŞTURMA

Ankara’da gözaltına alınan 29 eylemci hakkındaki soruşturma, TCK’nın 312’nci maddesi uyarınca “Hükümeti yıkmaya teşebbüs” suçundan sürüyor. Ankara 3’üncü Sulh Ceza Mahkemesi’nde ifade veren S.B., ifadesini okumadan imzaladığını iddia ederek, “Polisler bana ‘Zaten herkes aynı ifadeyi veriyor. Sen de şurayı imzala’ dediler” savunmasını yaptı. İstanbul’da 64 protestocu savcılıkta bırakıldı.

ÖĞRENCİLERE SINIR DIŞI

Haberin Devamı

Protestolara katılan iki Fransız, bir Yunan, bir de Alman öğrenci sınır dışı edilmek üzere Yabancılar Şube Müdürlüğü’ne gönderildi. İran’ın Ankara Büyükelçiliği bir vatandaşının bırakıldığını açıklarken, bir ABD vatandaşı ile Türk oturma izni olan bir kişinin durumları inceleniyor.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!