TV’de ’K.M. adlı örgüt üyesi’ dediler anladım ki kızım

Güncelleme Tarihi:

TV’de ’K.M. adlı örgüt üyesi’ dediler anladım ki kızım
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2007 00:00

Hücre evine dün düzenlenen operasyonda ölü ele geçirilen ve yasadışı örgüt üyesi olduğu belirtilen Kevser Mızrak’ın cenazesi, otopsinin ardından babası tarafından morgdan alındı.

Baba Recep Mızrak, Adli Tıp Kurumu önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, kızını en son 3 yıl önce gördüğünü belirterek, daha sonra sahip çıkamadığını ve çok üzgün olduğunu dile getirdi. Bu arada, Adli Tıp Kurumu önünde bekleyen bir grup çeşitli sloganlar atarak, cenazeyi almak için başvuru yaptı. Mızrak, gazetecilerin gruptakilerin tutumunu sorması üzerine, bu kişilerin Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Yardımlaşma Derneği (TAYAD) üyelerinden oluştuğunu söyledi. Baba Mızrak, "Benim çocuğumu içeride yatırmak istiyorlardı. Beynini yıkayacaklardı. Akşam haberleri izlerken ’K.M. adlı örgüt üyesi ölü ele geçirildi’ dediklerinde kızım olduğunu anladım" dedi.

ARTIK BİZİM

Cenazenin defnedilmesinden sonra Kevser Mızrak’ın dayısı Hüseyin Çetin, örgüt yandaşlarını yeğeninin cenazesinde görmek istemediklerini belirterek, "Yeter artık, 16 yıldır sizindi, artık bizim. Bari burada rahat bırakın. Cenazemizi rahat bir şekilde defnedelim" diyerek tepki gösterdi.

Namazı kılınmadı

Örgüt üyesi Kevser Mızrak’ın cenazesi dün ailesi tarafından Şehir Mezarlığı’nda cenaze namazı kılınmadan defnedildi. Kevser Mızrak’ın cenazesine annesi Hacer, babası Recep Mızrak ile dayısı Hüseyin Çetin ve yaklaşık 10 yakını katıldı.Baba Recep Mızrak’ın kızının cenazesinde görmek istemediği örgüt yandaşlarını polis ekipleri mezarlığa almadı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!