Tuzla açıklarında yan yatan kum kosteri Yalova açıklarına kadar sürüklendi

Güncelleme Tarihi:

Tuzla açıklarında yan yatan kum kosteri Yalova açıklarına kadar sürüklendi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2014 13:03

İSTANBUL Tuzla açıklarında yan yatan kum kosteri, Yalova Liman sahasına kadar sürüklendi. Kıyı Emniyeti’nden gelecek dalgıçların, geminin altını kontrol etmesinden sonra ne yapılacağına karar verileceği belirtildi.

Haberin Devamı

Tuzla açıklarında saat 09.00 sıralarında sol tarafına doğru yan yatmaya başlayan ve içinde 7 mürettebat olan kum kosteri, yardım talebinde bulundu. Gemiye önce Tuzla’dan ekipler gitti. Ancak makineri de stop eden koster, sürüklenmeye başladı. Gemi bir saat sonra da Yalova Liman sahası sınırlarına girdi. Bu kez Yalova Liman Başkanvekili Eyüp San’ın da başkanlığındaki ekip kosterin yanına giderek, geminin batmaması için önlem almaya başladı.

Yalova Liman Başkanvekili Eyüp San, personelin tahliye edilmediğini ve kosterin stabil bir şekilde yan yatmış durumda olduğunu belirterek, "Şu anda batma tehlikesi görünmüyor. Ancak Kıyı Emniyeti’nden balıkadamlar istendi. Balıkadamlar geldikten sonra geminin altında kontrol yapacak. O kontrollere göre hareket edilecek. Personel de şu anda gemide bulunuyor" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!