Tüyler ürperten detaylar... Afgan madenciyi yakmışlardı

Güncelleme Tarihi:

Tüyler ürperten detaylar... Afgan madenciyi yakmışlardı
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2024 07:00

Kaçak maden ocağında çalışan Afganistan uyruklu Vezir Mohammed Nourtani’nin ölümüne ilişkin iddianame tamamlandı. İddianamede, yanmış halde bulunan cesedin, kaçak ocaktaki kazayı gizlemek ve ocağın kapanmasını engellemek için öldükten sonra yakıldığı belirtildi.

Haberin Devamı

Zonguldak’ta 10 Kasım 2023’te ormanda yanmış ceset bulundu. Cesedin kaçak olarak işletilen maden ocağında çalışan 3 çocuk babası Afganistan uyruklu Vezir Mohammad Nourtani’ye (50) ait olduğu belirlendi. Kaçak maden ocağı sahipleri Hakan Körnöş (46), Enver Gideroğlu (34) ve Körnöş’ün kuzeni Ahmet Aydın (52), maden ocağı çalışanları S.K. (28), E.D. (22) ve kömür ticareti yapan A.Ç. (46), gözaltına alındı. Körnöş, Gideroğlu ve Aydın tutuklanırken, diğer şüpheliler serbest bırakıldı.

ÇIKTIĞINDA HAYATTAYDI

İddianamede, 9 Kasım’da saat 20.00 sıralarında S.K. ile yeraltında geçirdiği kaza neticesinde ağır şekilde yaralandığı, ocaktan çıkarıldığında ise hâlâ hayatta olduğu ifadeler ile sabit olduğu değerlendirildi. Afgan madencinin battaniyeye sarılıp, kamyonetin kasasına yüklendiği ancak kolluk veya sağlık birimlerine haber verilmediği için zamanında müdahale edilemediği belirtildi.

Haberin Devamı

Afgan madencinin battaniyeye sarılı bir şekilde 3 saat boyunca kamyonet kasasında gezdirildiği belirtilen iddianamede A.Ç.’nin diğerlerinden ayrıldığı saat 22.45’te Ahmet Aydın’ın akaryakıt istasyonundan pet şişeye benzin aldığı ifade edildi. İddianamede olayı gizlemek amacıyla maktulün cesedini yaktıkları, sonra şüphelilerin benzin bidonunu ve maktulün taşındığı battaniyeyi olay yerinden farklı bir noktalara attığı’ ifadeleri yer aldı.

VÜCUDUNDA KIRIKLAR VAR

Afgan madencinin baş, omuz ve ayakları haricinde bütün vücudunun yandığı belirtilen Adli Tıp raporunda vahşetin detayları da ortaya çıktı. Raporda, göğüs karın ve kasık bölgesinden omurga ve kaburga kemiklerinin görünür olduğu, her iki diz seviyesinden kemiklerin bütünlüğünün bozulduğu belirtildi. Ayrıca çene ve köprücük kemiklerinde kırık saptandığı ifade edildi. İş kazasına yönelik alınan bilirkişi raporunda, Afgan madenciye ocak içinde vagon çarpmış olabileceği belirtildi.

Tüyler ürperten detaylar... Afgan madenciyi yakmışlardı

Tutuklu sanıklar Hakan Körnöş, Enver Gideroğlu ve Ahmet Aydın ifadelerinde birbirini suçlamıştı.


Haberin Devamı

MÜEBBET İSTENDİ

-İddianamede, yanmış halde bulunan cesedin, kaçak ocaktaki kazayı gizlemek ve ocağın kapanmasını engellemek için öldükten sonra yakıldığı belirtildi. İddianame, 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilerek sanıkların her birine ‘iştirak halinde kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis istemiyle dava açıldı.

İddianamenin eksik düzenlendiğini öne süren Nourtani Ailesi’nin avukatı Kerim Bahadır Şeker, “Sanıkların kasten öldürme suçundan müebbet hapis cezasıyla değil, ölmeden önce diri diri bir kimseyi yakmalarından ötürü ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla yargılanması gerekmekteydi” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!