Tuvalet duvarlarını kirleten Kaplancılara Alman yargıçtan fırça

Güncelleme Tarihi:

Tuvalet duvarlarını kirleten Kaplancılara Alman yargıçtan fırça
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2000 00:00

Haberin Devamı

Kaplancıların yargılandığı mahmeme yargıcı Ottmar Breitling, tuvalet duvarlarına insan pislikleri süren meczup Kaplancıları uyardı. Breitling, ‘‘Adliye tuvaletlerini maksatlı olarak kirletenleri yakalarsak tazminat davası açacağız’’ dedi.

DÜSSELDORF Yüksek Eyalet Mahkemesi'nde geçtiğimiz hafta başlayan meczup Metin Kaplan ve müritlerinden Hasan Basri Gökbulut ile Harun Aydın'ın duruşmasında ilginç gelişmeler oldu.

Mahkeme Başkanı Yargıç Ottmar Breitling, davayı izlemek için salonda bulunan meczup Metin Kaplan'ın erkek müritlerini tuvalet konusunda, kadınları ise çarşaf konusunda uyardı. Breitling, mahkeme binasındaki tuvaletler ve lavaboların tıkandığını belirterek, ‘‘Bu kasıtlı olarak yapılmıştır. Duvarlara insan pislikleri sürülmüştür. Bunları yapan kişiler belirlenirse, haklarında tazminat davası açacağız’’ dedi.

Yargıç, tuvaletlerin tazyikli sıcak suyla ancak temizlenebildiğini bildirerek müritlerin bundan böyle abdest almamalarını istedi.

YÜZLERİNİ AÇTIRDI

Yargıç Breitling, daha sonra kadın izleyicilere de uyarıda bulunarak, duruşma sırasında izleyici sıralarında oturan kadın müritlerin yüzlerini ve ağızlarını açık tutmalarını istedi.

Duruşma sırasında yüz kadar meczup Kaplancı, yeşil bayraklarla gösteriler yaptı, dualar okudular.

3'üncü duruşmada bir düğünün video kayıtları izlendi. Yargıçlar heyeti, sabahki duruşmada Hasan Basri Gökbulut'un, düğünde yaptığı konuşmada, 8 Mayıs 1997 tarihinde bir cinayete kurban giden Halil İbrahim Sofu'nun öldürülmesi için çağrıda bulunduğu iddiasıyla video kasedinin gösterildiğini açıkladı.

Saygısızlığı affetmiyor

Karases meczuplarının elebaşı Metin Kaplan'ı yargılayan mahkemenin başkanı Ottmar Breitling, geçen haftaki duruşmada, mahkemeye saygısızlık yapan 2 izleyici, 2 gün hapisle cezalandırmıştı. Karases'in meczup oğlu Metin Kaplan, Alman yasalarına göre ‘‘Adi suç örgütü elebaşı olmak’’tan ve bir cinayeti azmettirmekten yargılanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!