Tutuklu binbaşı özel izinle cenazeye katıldı

Güncelleme Tarihi:

Tutuklu binbaşı özel izinle cenazeye katıldı
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 21, 2011 16:41

İSTANBUL’da yürütülen bir soruşturma kapsamında ’askeri casusluk’ suçlamasıyla tutuklanıp İstanbul’daki Hasdal Askeri Cezaevi’ne konulan Deniz Tabip Binbaşı Zeki Mesten, özel izinle cezaevinden çıkıp, Mersin’de yaşamını yitiren babası 73 yaşındaki Mehmet Ali Mesten’in cenaze törenine katıldı. Cenazede ’Vardiya bizde’, ’Hasdal’daki evlatların’ yazılı çelenkler dikkat çekti.

TUTUKLU BÄ°NBAÅžI BABASININ CENAZESÄ°NE KATILDI

DemirtaÅŸ Mahallesi 77079 Sokak’ta oturan Mehmet Ali Mesten, kalp rahatsızlığı sonucu tedavi gördüğü Mersin Devlet Hastanesi’nde geçen cumartesi günü yaÅŸamını yitirdi. Babası Mehmet Ali Mesten’in yaÅŸamını yitirdiÄŸi haberi üzerine halen Hasdal Kışlası’nda tutuklu bulunan Deniz Tabip Binbaşı Zeki Mesten’e, cenazeye katılmak üzere özel izin çıktı. Tutuklu sanık Binbaşı Zeki Mesten, bugün öğlen saatlerinde yanında yer alan 3 sivil asker ile birlikte sivil bir araçla baba evine gelerek, annesi 64 yaşındaki Ãœmmüye Mesten ve yakınları ile kucaklaÅŸtı.   Â

Öğle saatlerinde Mersin Devlet Hastanesi morgundan alınan Mehmet Ali Mesten’in cenazesi, Güneykent Mezarlığı’na götürüldü. Kılınan cenaze namazından sonra Zeki Mesten, babasının tabutunu en ön safta taşıyarak son görevini yerine getirdi. Babasının cenazesini kendi elleriyle mezara koyan ve büyük üzüntü yaşayan Binbaşı Zeki Mesten’i, aile fertleri ve yakın arkadaşları bir an olsun yalnız bırakmadı.

Binbaşı Zeki Mesten, beraberindeki 3 sivil askerle birlikte İstanbul’a döneceği akşam saatlerindeki uçağa binmek üzere karayoluyla Adana’ya hareket etti. Binbaşı Mesten, tekrar Hasdal’daki Askeri Cezaevi’ne konulacak.

ANLAMLI Ä°LAN

Mehmet Ali Mesten için gazetelere verilen başsağlığı ilanında ’Onurlu bir Türk Subayı olan Dz.Tbp.Bnb. Zeki Mesten’in babası Mehmet Ali Mesten, oğlunun maruz kaldığı duruma dayanamayarak 19 Şubat 2011 tarihinde vefat etmiştir. Merhuma Tanrı’dan rahmet, ailesine ve sevdiklerine sabır ve başsağlığı dileriz. Hasdal’daki evlatları" yazılması dikkat çekti.

ÇELENGTEKİ YAZILAR DİKKAT ÇEKTİ

Bu arada, Güneykent Mezarlığı’na Mehmet Ali Mesten için gönderilen 3 ayrı çelenk dikkat çekti. Zeki Mesten’in, görev yaptığı Gölcük Askeri Hastanesi’nin çelengi yer aldı. Ayrıca, ’Vardiya bizde’ ve ’Hasdal’daki evlatların’ yazılı 2 çelenk yer aldı. Cenazenin toprağa verilmesinden sonra çelenkler Mehmet Ali Mesten’in mezarının yanına konuldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!