Tutuklanan üç polisi eski meslektaşları şikayet etmiş

Güncelleme Tarihi:

Tutuklanan üç polisi eski meslektaşları şikayet etmiş
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2010 16:36

ÇETE elebaşı Murat Konuş’un emniyette fenalaşarak ölümüyle ilgili olarak Asayiş Şube Müdürlüğü, Gasp Büro Amirliği'nde görevli “Kurt” lakaplı Komiser Oktay Kapsız ile ekip arkadaşları Ramazan Adıgüzel ve Celil Karadağ'ın, kaçakçılık yüzünden polislikten atılan Cemil B.'nin şikayeti üzerine tutuklandıkları ortaya çıktı. Polisler, Murat Konuş'un yakalandığı operasyonda gözaltına alınan eski meslektaşları Cemil B.'nin yalan söyleyerek ve komplo kurarak arkadaşlarından intikam aldığını ileri sürdü.

8 SORUŞTURMA GEÇİRMİŞ

Polis kayıtlarına göre, Cemil B. hakkında İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından 5 kez idari soruşturma açıldı. Aralarında yalan söylemek suçunun da bulunduğu dosyalardan kıdem ve maaş kesintisi cezaları verildi. Cemil B., Atatürk Havalimanı’nda çalışırken 2007 yılında Mali Şube Müdürlüğü’nün yaptığı cep telefonu kaçakçılığı operasyonunda gözaltına alındı. Hakkında açılan soruşturma sonunda Cemil B., 7 Ocak 2008 günü meslekten atıldı.

Cemil B., 9 Eylül 2009’da Güngören’de N.D.’nin (20) kaçırılmasına adı karıştı. Gasp Büro Amirliği ekipleri eski polis Cemil B. ile o tarihte Bakırköy Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Ramazan Ü.’nün de aralarında bulunduğu 4 kişiyi gözaltına aldı. Cemil B. ve diğer şüpheliler çıkarıldıkları mahkemeden serbest kaldı.

"HEPİNİZDEN İNTİKAL ALACAĞIM"

Cemil B., son olarak 7 Ocak 2010’da Laleli esnafına ait 1 milyon 200 bin dolar gasp eden çetenin çökertildiği operasyonda gözaltına alındı. Gasp Büro Amirliği’nde işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye götürülen Cemil B., kendisiyle ilgili işlem yapan polislere "Hepinizden intikamımı alacağım. Görürsünüz neler yapacağım. Benimle uğraşmanın ne olduğunu size göstereceğim" diye bağırdı. Bunun üzerine polis tutunak tuttu. Cemil B., tehditlerini adliyede tutuklandığı ana kadar sürdürdü.

Cemil B., savcıya cezaevinden mektup yazarak Murat Konuş'a işkence yapıldığını ileri sürdü. Bunun üzerine savcı yüzleştirmeye gitti. Kendisini gösterilen kişiler arasında kız kaçırmadan yakalandığında hakkındaki işlemi yapan Komiser Oktay Kapsız ile polis memurları Ramazan Adıgüzel ve Celil Karadağ’ı teşhis etti. Polis memuri Celil Karadağ’ın Murat Konuş’un öldüğü operasyona hiç katılmadığı ve başka bir görevde olduğu ileri sürüldü.

"GÖRDÜM" DEDİĞİ ANDA "HASTANEDEYDİ" İDDİASI

Polise göre, Murat Konuş’un fenalaşıp hastaneye götürüldüğü dakikalarda Cemil B., sağlık kontrolü için Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeydi. Cemil B. için doktor saat 10.55’de sağlık raporu verdi. Murat Konuş ise Asayiş Şube Müdürlüğü güvenlik kamera kayıtlarına göre saat 10.50'de hastaneye kaldırıldı. Polis, iki şüphelinin birbirini görme şansının bulunmadığı söyledi. İstanbul Emniye Müdürlüğü yetkilileri bu kayıtları bir CD’ye aktararak mahkemeye itiraz dilekçesi verecek.

AYNI CEZAEVİNE KONULDULAR

İstanbul Adliyesi’nde tutuklanan komiser Oktay Kapsız ve iki polis memuru Üsküdar’daki Paşakapısı Cezaevi’ne konuldu. Suç işleyen memurların konulduğu bu cezaevinde yatanlar arasında Cemil B.’nin de bulunduğu anlaşıldı. Cemil B.’nin eski polis memuru olduğu için bu cezaevine konulduğu ortaya çıktı. Bu cezaevinde Oktay Kapsız ve ekibinin çeşitli suçlara karıştığ
ı için yakaladığı memurların da bulunduğu ileri sürüldü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!