Tutuklama: MLKP Dava: THKP-C

Güncelleme Tarihi:

Tutuklama: MLKP Dava: THKP-C
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2015 01:07

Gezi eylemlerine katıldıkları için 9 ayrı terör örgütü üyeliğiyle suçlanan 26 kişinin yargılandığı davada, sanık Erdem Altunkaya, MLKP üyeliği suçlamasıyla 20 gün tutuklu kaldığını ancak hakkında THKP-C üyeliğinden dava açıldığını söyledi.

Haberin Devamı

Bedirhan Şen isimli öğrenci de “Bahsedilen örgütü (Dev-Yol) ben tarih kitaplarında okudum” dedi.

GEZİ eylemlerine destek amacıyla Ankara’da yapılan gösteriler nedeniyle başlatılan soruşturmanın 2’nci dalgasında gözaltına alınan ve bir süre tutuklu kalan 26 kişiye yönelik ‘Silahlı terör örgütüne üye olma’, ‘Terör örgütü propagandası yapmak’, ‘Görevi yaptırmamak için direnme’ ve ‘Kamu malına zarar verme’ suçlamalarıyla açılan davaya Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi.
TARİHTE OKUDUM

Bedirhan Şen isimli öğrenci savunmasında, Dev-Yol (Devrimci Yol) üyeliği ile suçlandığını belirterek, “Bahsedilen örgütü tarih kitaplarında okudum. 70’li, 80’li yıllarda varlığını sürdüren bir örgüt diye biliyorum. Gezi eylemlerine katıldım ancak şiddet olaylarına karışmadım. Eylemler sırasında 10 genç hayatını kaybetti. Failleri de belli. Kimi kurşunla, kimi biber gazıyla öldürüldü. Göstericilerin attıkları taşlar ise kendilerini savunma amacıylaydı” dedi. Mahkeme başkanının, “Dev-Yol örgütü şehir efsanesi mi” sorusuna da Şen, “Şehir efsanesini korkanlar çıkarmış. Böyle bir örgüt üyesi değilim” karşılığını verdi.

GÖRÜNCE GÜLDÜM

Sanıklardan Erdem Altunkaya da Gezi eylemlerine katıldığı için MLKP (Marksist Leninist Komünist Parti) isimli örgüt üyesi olduğu gerekçesiyle tutuklanarak, 20 gün cezaevinde kaldığını söyledi. Altunkaya, “Beni önce MLKP üyeliğinden tutukladılar. İddianameyi görünce güldüm. Çünkü hakkımda dava THKP-C (Türkiye Halk Kurtuluş Partisi-Cephesi) üyesi olmaktan açılmıştı. Gezi direnişinde Türk halkı tepkisini ortaya koymuştur. Daha önce katıldığım demokratik eylemler, hakkımdaki suçlamaya dayanak yapıldı” değerlendirmesinde bulundu.

POLİS YARALADI

Duruşmada, olaylar sırasında otobüslerinin zarar gördüğü iddiasıyla EGO Genel Müdürlüğü; eylemler sırasında yaralandıkları gerekçesiyle de bazı polisler davaya katılma talebinde bulundu. İşyerleri zarar gören bazı vatandaşlar da müşteki sıfatıyla duruşmaya katıldı. İddianamede, göstericilerin eylemleri nedeniyle zarar gördüğü iddiasıyla müşteki olarak yazılan Kemal Sönmez isimli vatandaş, olaylar sırasında göstericilerin değil, polislerin kendisini yaraladığını açıkladı. Sönmez, “Gösteriler sırasında Güvenpark’ta yapılan konuşmaları dinliyordum. Sonra polis müdahale etti. Yere düştüm. Bu sırada polisler gaz ve su sıkmaya devam ediyorlardı. Polislerin attığı gaz fişeği ile yaralandım” dedi. Mahkeme başkanının, daha önceki ifadesinde “Polisler tarafından yaralandığını belirtmediğini” hatırlatması üzerine de Sönmez, “Göstericilerin ellerinde silah yoktu. Silah polislerin ellerinde vardı. Daha önceki ifademde atılan bir cisimle yaralandığımı belirttim” dedi. Mahkeme savunmalarının tamamlanması için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!