TUSKON kelepçesi

Güncelleme Tarihi:

TUSKON kelepçesi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2017 01:01

Aydınlık gazetesinin eski sorumlu yazıişleri müdürü Mehmet Bozkurt, FETÖ’yle bağlantısı olduğu gerekçesiyle kapatılan Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu’nun (TUSKON) tekzibini zamanında yayımlamadığı gerekçesiyle tutuklandı.

Haberin Devamı

AYDINLIK gazetesi eski sorumlu yazıişleri müdürü Mehmet Bozkurt, bir akrabasının cenazesi için gittiği Mersin’den İstanbul’a dönerken Niğde’de güvenlik güçlerinin yaptığı kimlik kontrolü sırasında hakkında yakalama kararı bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alındı. Niğde Adliyesi’ne getirilen Mehmet Bozkurt hakkında İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından çıkartılan yakalama kararının Aydınlık gazetesinde 17 Mart 2011’de yayımlanan ‘Fethullahçılar Rusya’ya Tayyip’le gidiyor’ başlıklı haberle ilgili olduğu anlaşıldı. Bu habere ilişkin, TUSKON’un tekzibini zamanında yayımlamadığı ve mahkemenin hükmettiği para cezasını ödemediği gerekçesi ile 11 Ocak 2017’de gazeteci Bozkurt hakkında yakalama kararı çıkarıldığı belirlendi.

NE YAZDIYSAK ÇIKTI
Niğde Adliyesi’ne getirildiğinde Hürriyet’in ulaştığı Mehmet Bozkurt, “Başkanı firari bir dernek. Ortada TUSKON kalmamış. O gün ne yazdıysak bugün apaçık ortaya çıktı. Para cezalarıyla, hapislerle kalemimizi kırmaya çalışıyorlardı. Ne yazık ki bunların pisliklerinden kurtulamadık. Gerçeğin bedelini ödemeye 2017’de devam ediyoruz” dedi.

Bozkurt tutuklanarak Niğde Cezaevi’ne gönderildi. FETÖ’yle bağlantılı olduğu gerekçesiyle kapatılan TUSKON’un başkanı Rızanur Meral firar etmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!