TÜSİAD'dan uzlaşı vurgusu

Güncelleme Tarihi:

TÜSİADdan uzlaşı vurgusu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2007 15:33

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), cumhurbaşkanlığı seçim süreci de dahil olmak üzere, toplumda oluşmuş olan hassasiyetlerin giderilerek, toplumsal uzlaşma ortamının sağlanmasına yönelik bir anlayışın benimsenmesi gerektiğini açıkladı.

Haberin Devamı

TÜSİAD'dan seçim sonuçlarına ilişkin yapılan yazılı açıklamada, "Yeni parlamentonun, Türkiye’yi, Atatürk’ün çağdaş uygarlık hedefi temelinde, daha demokratik ve refah düzeyi daha yüksek bir ülke yapma yolunda her türlü çabayı sarf edeceğine inancımızı vurgulamak isteriz" denildi.

Türkiye'nin, geçen dönemde, makroekonomik dengelerin sağlanması, uluslararası ekonomik entegrasyon ve AB ile müzakerelerin başlaması alanlarında ciddi başarılar elde ettiği vurgulanan açıklamada, "Yeni dönemde, parlamentoyu önemli görev ve sorumluluklar beklemektedir. Bu çerçevede, Cumhurbaşkanlığı seçim süreci de dahil olmak üzere, toplumda oluşmuş olan hassasiyetlerin giderilerek, toplumsal uzlaşma ortamının sağlanmasına yönelik bir anlayışın benimsenmesi gerektiği görüşündeyiz" değerlendirmesinde bulunuldu.

Haberin Devamı

İş dünyasının beklentisinin, yeni parlamento ve yeni kurulacak Hükümet’in, elde edilen başarıları artırarak devam ettirmesi olduğu belirtilen açıklamada, "Meclis'in çalışmaya başlaması ile birlikte, yeni hükümetin, hızla Türkiye’nin gerçek gündemini oluşturan yapısal reform ve demokratikleşme alanlarına odaklanması uygun olacaktır” denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!