TUS'a başvurular yarın sona eriyor

Güncelleme Tarihi:

TUSa başvurular yarın sona eriyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2006 12:21

2006-Eylül dönemi Tıpta Uzmanlık Sınavı'na (TUS) başvurular yarın sona eriyor.

Tıpta uzmanlık eğitimi görmek üzere Sağlık Bakanlığı eğitim hastanelerine, üniversitelerin tıp fakültelerine ve Gülhane Askeri Tıp Fakültesi'ne alınacak adaylara yönelik düzenlenecek sınav, 9-10 Eylül 2006 tarihlerinde Ankara'da gerçekleştirilecek.

Sınava, 9 Ağustos 2006'ya kadar mezun olacak adaylar başvurabilecek.

Başvuru kılavuzu ve belgeleri, 3 YTL karşılığında Sağlık Bakanlığı il müdürlüklerinden alınabilecek. Adaylar, sınav ücreti olarak bankaya 65 YTL ödeyecekler. Adaylar, kılavuzdaki kurallara uygun şekilde doldurdukları başvuru belgesi ve sınav ücretinin yatırıldığını gösterir banka dekontunu il sağlık müdürlüklerine teslim edecekler. Adaylar, başvuru hizmeti olarak il sağlık müdürlüğüne 1 YTL ödeyecekler.

KKTC'den başvuracak adaylar işlemlerini “Bedrettin Demirel Caddesi No:101 Lefkoşa” adresindeki ÖSYM bürosundan yürütebilecekler.

Türkiye'de bulunan yabancı uyruklu adaylar da başvuru işlemlerini Türkiye Cumhuriyeti uyruklu adaylar gibi yapacaklar.

Yurtdışındaki yabancı uyruklu adaylar ise kılavuz ve başvuru belgelerini yazılı olarak ÖSYM'den isteyebilecekler. Bu adayların ”ÖSYM-TUS-3-615856 Yapı ve Kredi Bankası Güvenevler Şubesi Ankara-Türkiye” hesabına 50 ABD Doları veya “ÖSYM-TUS-3-615925 Yapı ve Kredi Bankası Güvenevler Şubesi Ankara-Türkiye” hesabına 40 Avro yatırmaları gerekiyor.

SINAV

2006-Eylül dönemi TUS'un birinci basamağını oluşturan yabancı dil sınavı, 9 Eylül Cumartesi günü saat 09.30'da gerçekleştirilecek. Sınavın bu basamağında başarılı olan adaylar, 10 Eylül Pazar günü saat 13.30'da bilim sınavına katılacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!