TUS başvuruları 23 Temuz'da başlıyor

Güncelleme Tarihi:

TUS başvuruları 23 Temuzda başlıyor
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 17, 2001 15:42

Tıpta Uzmanlık Sınavı başvuruları 3 Ağustos'a kadar sürecek.

Tıpta Uzmanlık Sınavı'na başvurular, 23 Temmuz Pazartesi günü başlayacak.

Sınavı düzenleyen Öğrenci Seçme ve YerleÅŸtirme Merkezi'nden (ÖSYM) yapılan açıklamaya göre, baÅŸvurmak isteyen adaylar, 23 Temmuz-3 AÄŸustos 2001 tarihleri arasında SaÄŸlık Bakanlığı il müdürlüklerinden sınav kılavuzunu ve baÅŸvurma belgelerini, 2 milyon lira karşılığında alabilecekler. Adaylar, sınav ücreti olarak 22 milyon 500 bin lirayı bankaya yatıracaklar. Kılavuzda belirtilen kurallara göre doldurulacak baÅŸvuru belgeleri ve sınav ücretinin yatırıldığını gösterir banka belgesi, en yakın il saÄŸlıkÂmüdürlüklerine teslim edilecek.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) oturanlar ise başvurma belgelerini 'Bedrettin Demirel Caddesi No:1 Lefkoşa' adresinden temin edebilecekler. KKTC'li adaylar, başvuru belgelerini yine aynı adrese teslim edecekler.

Yabancı uyruklu adaylar da Türk uyruklu adaylar gibi başvurularını il sağlık müdürlüklerine yapacaklar.

Yurtdışında bulunan yabancı uyruklu adaylar, kılavuz ve başvurma belgelerini, ücret ödemeden ÖSYM'den yazılı olarak isteyebilecekler. Bu adayların sınava girebilmeleri için başvuru evrakı ve sınav ücreti olarak ''ÖSYM-TUS-615856-2 Yapı ve Kredi Bankası Güvenevler Şubesi-Ankara/Türkiye'' hesabına 30 ABD Doları veya Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nca konvertibilitesi kabul edilen 30 ABD Doları karşılığı yabancı parayı yatıracaklar. Paranın yatırıldığına dair belge ile başvuru belgeleri, ÖSYM'ye gönderilecek.

2001-TUS Ankara'da gerçekleştirilecek. Sınavın birinci basamağını oluşturan yabancı dil sınavı, 15 Eylül 2001 Cumartesi günü saat 09.30'da başlayacak. Sınavın bu basamağında başarılı olacak adaylar, 16 Eylül 2001 Pazar günü saat 13.30'da başlayacak bilim sınavına katılacaklar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!