Tursun davası için yeni heyet

Güncelleme Tarihi:

Tursun davası için yeni heyet
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2008 00:00

İzmir’de geçen kasımda ’Dur’ ihtarına uymadığı gerekçesiyle açılan ateş sonucu vurulan üniversite öğrencisi Baran Tursun’un ölümüyle ilgili olayda, ’suç delillerini gizledikleri’ iddiasıyla 10 polis hakkında açılan davaya bakan 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Nurettin Var ile üye hakim Mehmet Özcan’ın çekilme talebi yerinde görüldü.

Davanın geçen duruşmasında üye hakim Özcan ile Tursun’un yakınları arasında gülme krizi çıkmıştı.Mehmet Özcan, dinleyici sıralarında duruşma anında gülünmesi ve ailenin avukatlarıyla tartışma yaşaması üzerine davadan çekilme kararı almıştı. Diğer taraftan, Baran Tursun’un ailesinin de aralarında bulunduğu 10 sanığın TCK’nın 301’inci maddesinden yargılanacağı açıklaması doğru çıkmadı.

Dava sürecinde yaptıkları açıklamalarından dolayı baba Mehmet Tursun, eşi Berin Tursun, kızı Şelale Tursun ile 7 sivil toplum örgütü üyesi hakkında 301’inci maddeden 6’şar yıla kadar hapis cezası istenmişti. Ancak Adalat Bakanı Mehmet Ali Şahin’in yapılan incelemelerden sonra 301 için izin vermediği ortaya çıktı. Dava aynı mahkemelerde 26 Aralık 2008 tarihinde devam edecek.

İki acılı aileden Sevigen’e ziyaret

Baran Tursun’un babası Mehmet Tursun ile Antalya’da ’Dur’ ihtarına uymadığı için açılan uyarı ateşi sonucunu hayatını kaybeden Çağdaş Gemik’in babası Haşim Gemik, dün CHP Genel Merkezi’nde Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen ile bir araya geldi. İki acılı baba ve yakınları, Sevigen’e dertlerini anlatıp yardım istediler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!