Türkücü Harputlu'nun cipiyle taksi çarpıştı: 2 ölü

Güncelleme Tarihi:

Türkücü Harputlunun cipiyle taksi çarpıştı: 2 ölü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2010 09:31

İstanbul Yeşilköy'de türkücü Yusuf Harputlu'nun da içinde olduğu ve şoförü Şehmuz Gezer'in kullandığı cip, kırmızı ışıkta duran taksiye arkadan çaptı. Kazada, uçakla Almanya'dan gelip otogara gitmek için taksiye binen Gülnaz Özdemir (64) olay yerinde, eşi Hasan Özdemir (67) ise kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Kaza sonrası gözaltına alınan Şehmuz Gezer alkollü olduğunu itiraf etti.

Haberin Devamı

KAZADAN FOTOĞRAFLAR

KONSER DÖNÜŞÜ KAZA /WEB TV     

BOLU'DA ZİNCİRLEME KAZA: 2 ÖLÜ

Atatürk Havalimanı'ndan aldığı gurbetçi çifti taksisiyle Bayrampaşa'daki İstanbul Büyük Otogarı’na götüren Ahmet Ateş, saat 02.30 sıralarında havalimanı B kapısı girişinde kırmızı ışıkta durdu. Bu sırada aşırı hızlı olduğu iddia edilen Şehmuz Gezer’in kullandığı cip, taksiye arkadan çarparak yaklaşık 50 metre sürükledi. Arka kısmı içeri göçen taksinin sürücüsü kazayı hafif sıyrıklarla atlattı. Ancak arka koltukta oturan Gülnaz Özdemir ile sürücünün yanında oturan eşi Hasan Özdemir demir yığınları arasında sıkıştı. 

http://dosyalar.hurriyet.com.tr/haber_resim/kastamonu_cenaze.jpgKazayı görenlerin ihbarı ile olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Polis kaza yerinde çevre güvenliği aldı. Arka koltukta sıkışan Gülnaz Özdemir'in olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi. Ön koltukta oturan Hasan Özdemir, itfaiyenin kapıyı açmasıyla sıkıştığı yerden kurtarılarak ambulansla Dr. Sadi Konuk Bakırköy Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü. Ancak Hasan Özdemir de hastanede doktorların tüm çabalarına rağmen kurtarılamadı.  

Haberin Devamı

CİPE BİNİP UYUDU

Polis, alkollü olduğunu itiraf eden şoför Şehmuz Gezer'i gözaltına aldı. Cipteki Yusuf Harputlu, Cemal Hata, Serdar Gezer ve Yaşar Memiş de alkollü olduklarını söylediler. Bu sırada ciptekilerden biri kazayı bir süre seyrettikten sonra hiçbir şey olmamış gibi tekrar cipe binerek sızdı. Bir süre cipte uyuyan bu kişi, Yusuf Harputlu ve diğer 2 kişi de ifadeleri için gözaltına alındı. Yusuf Harputlu kendisini gözaltına almak isteyen polislerle bir sürü tartıştı.

Yusuf Harputlu, şoförünün de alkollü olduğunu belirterek, “Ben sahnedeyken alkol almış. Bunu arabaya bindikten çok sonra fark ettim. Artık iş işten geçmişti. Başımıza böyle bir kaza geldiği için çok üzgünüm” dedi.

Taksici Ahmet Ateş ise “Atatürk Havalimanı’ndan müşterilerimi aldım. Bursa’ya gideceklerdi. Otogara götürüyordum. Kırmızı ışıkta durdum. Bir süre sonra arkadan bir araç çarptı. Ne olduğunu anlayamadım. Hiç firen sesi duymadım” diye konuştu.

Haberin Devamı

Öte yandan kazayı duyarak olay yerine gelen havalimanı taksicileri, cipin sürücüsüne alkollü direksiyon başına geçtiği için, Yusuf Harputlu'ya da buna göz yumduğu için tepki gösterdi. Öfkeli taksicileri polis ekipleri zor sakinleştirdi.

Gülnaz Özdemir'in cesedi incelemelerin ardından Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Gözaltına alınan Şehmuz Gezer ise ifadesinin ardından alkol muayenesine götürüldü.

SÜRÜCÜ ŞEHMUZ GEZER TUTUKLANDI

Türkücü Yusuf Harputlu ve 4 arkadaşının bulunduğu cipin kırmızı ışıkta bekleyen taksiye çarpması sonucu Hasan Özdemir ve Gülnaz Özdemir çifti hayatını kaybetmişti. Polis, kaza sonrası alkollü olduklarını itiraf eden sürücü Şehmuz Gezer, Yusuf Harputlu, Cemal Hata, Serdar Gezer ve Yaşar Memiş gözaltına aldı. Karakola götürülen 5 kişinin ifadeleri alındı. İfadelerinin ardından türkücü Yusuf Harputlu, Cemal Hata, Serdar Gezer serbest bırakıldı. Sürücü Şehmuz Gezer ve başka bir suçtan aranması bulunduğu belirtilen Yaşar Memiş ise sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Sürücü Gezer tutuklanırken Memiş ise serbest bırakıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!