Türkmenoğlu'nun makam otomobiline saldırı

Güncelleme Tarihi:

Türkmenoğlunun makam otomobiline saldırı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2007 14:29

OSMANİYE'nin Kadirli İlçesi Belediye Başkanı AKP'li Mustafa Türkmenoğlu'nun makam aracına silahlı saldırıda bulunuldu. Türkmenoğlu ve makam şoförünün yara almadan kurtulduğu saldırıda, yanlarında bulunan belediyenin temizlik işlerini yürüten taşeron firmanın müdürü 28 yaşındaki Zafer Dolas yaşamını yitirdi.

Belediye Başkanı Mustafa Türkmenoğlu, bu sabah yanında belediyenin temizlik işlerini yürüten Özel Onurlar Temizlik Şirketi'nin Müdürü Zafer Dolas ile birlikte Osmaniye'ye geçti. Türkmenoğlu ve Dolas, Korkut Ata Üniversitesi yakınında bir yerde araçtan inmeye hazırlandıkları sırada, şoför Mustafa Çatalbaş'ın yönetimindeki 80 AK 080 plakalı 2007 model Hyundai marka başkanın makam aracı olan cip, henüz kimlikleri belirlenemeyen kişilerin silahlı saldırısına uğradı. Araca pompalı tüfek ve tabanca ile ateş eden saldırganlar olay sonrası kaçtı. Saldırıda, Dolas yaşamını yitirdi, Başkan Türkmenoğlu ve makam şoförü Çatalbaş ise yara almadan kurtuldu.

Polis, saldırganların belirlenip yakalanması için soruşturmayı sürdürürken, saldırının, temizlik işleri ihalesinden kaynaklanmış olabileceği iddia edildi. Bir süreden beri, Başkan Türkmenoğlu'nun, ilçenin temizlik işlerini yürüten taşeron firmaların sürekli Kadirli ve Osmaniye dışından kişilere vermesi nedeniyle tehdit edildiği, Osmaniyeli firmaların daha uygun teklif de verse, bazı AKP'li milletvekillerinin devreye girmesiyle işin başka firmalara verildiği iddiaları konuşuluyordu.

Bu arada, saldırı düzenlenen cipin belediyenin borcu nedeniyle biri ‘yakalamalı’ olmak üzere 4 ayrı dava dosyasından Kadirli İcra Müdürlüğü'nce hacizli olduğu anlaşıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!