Türkler'in ilginç sevgili tercihi!

Güncelleme Tarihi:

Türklerin ilginç sevgili tercihi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2010 14:42

14 Şubat Sevgililer Günü dolayısıyla yapılan uluslararası bir ankette, Türklerin yüzde 49'unun Sevgiler Günü'nü sevgilisi veya eşi yerine kedi veya köpek gibi baktığı evcil bir hayvanla geçirmeyi tercih ettikleri sonucu çıktı.

Haberin Devamı

Ünlülerin ilk sevgilileri / Haber-Galeri

Ünlüler hakkında bilmek istediğiniz her şey burada / Haber-Galeri

Ipsos Public Affairs ve Reuters'in 23 ülkede yaptırdığı ve ''Sevgililer Günü'nü sevgilinizle mi, yoksa evcil hayvanınızla mı geçirmek istersiniz?'' sorusunu yönelttiği anket sonucuna göre, evcil hayvanları tercih edenler arasında en yüksek oranın Türklerde olduğu görüldü.

Yöneltilen bu ilginç soruya verilen cevaplarda, Türklerin (yüzde 49) ardından en yüksek oranlar, Hintliler (yüzde 41), Japonlar (yüzde 30), Çinliler (yüzde 29) ve Amerikalılar (yüzde 27) olarak sıralandı.

Sevgililer Günü'nde eşleri yerine kedi veya köpeklerini tercih edenlerde en alt sırada yer alarak, 23 ülke arasında ''en romantik'' olarak nitelendirilebilecekler ise sadece yüzde 10'luk bir oranla Fransızlar ve onun ardından Meksikalılar (yüzde 11), Hollandalılar ve Macarlar (yüzde 12'şer) oldu.

Haberin Devamı

Anket sonucunda, Sevgililer Günü'nü sevgilisi yerine evcil hayvanıyla birlikte geçirmeyi tercih edenlerin 23 ülkeye göre ortalaması yüzde 21 olarak verilirken, bu oranın 35 yaşın altında yüzde 25, 35-54 yaş arasında yüzde 18, 55 üstünde ise yüzde 14 olduğu belirtildi.

Ipsos Public Affairs'in İspanya müdürlüğü tarafından anket sonucuyla ilgili yapılan açıklamada, ''23 ülkedeki genel sonuca bakıldığında, Sevgililer Günü'nü eşleri veya evcil hayvanlarıyla geçirme tercihinin cinsiyete değil, daha çok yaşa bağlı olduğu ortaya çıkıyor. Ülkeler arasında fark olsa da gençlerin yaşlılara oranla daha az aşık oldukları da dikkati çekiyor'' denildi.

DİĞER HABERLER

  

  

  


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!