Türkler Xtina’ya varız diyor

Güncelleme Tarihi:

Türkler Xtina’ya varız diyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2010 00:00

Christina Aguilera (XTINA) Facebook sayfasındaki Türk hayran sayısı, Amerikalılara 10 bin fark atınca sayfanın yöneticileri İngilizce’nin yanında Türkçe anonslar yazmaya başladı. Toplam 1.184.799 kayıtlı hayranın 149.690’ı Türk. Amerikalılar bile bu sayıdan 10 bin kişi daha az.

Haberin Devamı

Şişedeki cin haliyle tanıdığımız klasik Amerikalı genç kız görüntülü Christina Aguilera artık çok büyük bir marka. 30 milyon Dolarlık albüm satışı, kazandığı 5 Grammy, listelere birincilikten soktuğu sayısız albüm ve single... Hayran sayısı milyonlarla ölçülüyor. Son albümü ‘Bionic’teki tarzıyla Lady Gaga ile kıyaslansa da yeni Madonna olma yolunda en şanslı görünen isim o. Her hareketiyle kitleleri peşinden sürüklüyor.
Bu muhteşem pop ikonu Facebook’ta da milyonu aşkın, rekor düzeyde hayrana sahip. İçlerinde her milletten insan var. Ancak en kalabalık grup Amerikalıları bile geçen Türkler. 149.690 gibi bir sayıyla Amerikalıların 10 bin kadar önündeler.
Durum böyle olunca da sayfanın yöneticileri Türklere jestler yapmaya başladılar. Sayfanın her gün düzenli ve İngilizce olarak güncellenen duvar anonslarının arasına Türkçe anonslar sıkıştırmaya başladılar.
Bu arada Aguilera’nın ‘Bionic’ isimli son albümünden çıkan ilk single ‘Not Myself Tonight’ ile ilgili anonslarda klibin prömiyer videosunun linki verildi. Anonsun altında birçok Türk hayranın yorumu da var. Yorumlar genelde Aguilera’nın son stilini Lady Gaga’dan çaldığı üzerine olunca tabii ki bir Türk klasiğiyle karşılaşıldı: İnternette yorum savaşları!

Haberin Devamı

VAR MISIN YOK MUSUN ETKİSİ

Türk hayranları tarafından yine Facebook’ta ‘Türkiye Christina Aguilera Konseri Bekliyor/Turkey is Waiting for Christina Aguilera Concert’ isimli bir grup oluşturuldu. Sayfada kullanılan ana fotoğraf ise XTINA’nın katıldığı ‘Var mısın yok musun?’ programından bir sahne. Christina hakkında çeşitli video ve fotoğrafların paylaşıldığı sitede şarkıcı hakkında bilgi içeren internet linkleri de veriliyor. 800 küsür kişinin hayranı olduğu sayfada şarkıcının röportajları da paylaşılıyor.

24 SAATTE 170 MİLYON TIK

* Dört yıl önce çıkan Back To Basics albümü 1,7 milyonu Amerika’da olmak üzere toplamda 3.7 milyon Dolarlık bir başarıya imza atmıştı.
* Son albümü Bionic’i Ester Dean, Polow Da Don, Sia, Ladytron, Tricky Stewart, Cathy Dennis ve Linda Perry gibi isimlerle birlikte kaydetti
* Albümün çıkış şarkısı ‘Not Myself Tonight’ın klibi yayınlanmadan önce bir teaser yayınlandı. Süresi dört saniyeyi geçmeyen bu teaser 24 saat içinde dünya çapında 170 milyon kez izlendi.
* Toplamda 30 milyonun üzerinde satış rakamına ulaşan ve Rolling Stone Dergisi’nin ‘Tüm Zamanların En İyi 100 Şarkıcısı’ listesine girebilen 30 yaşının altında ilk şarkıcı olan XTina’nın son single’ı Not Myself Tonight’ın klibini, Beyonce’nin Video Phone klibinin yönetmeni Hype Williams çekti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!