Türkler ‘Küçük İstanbul’u işte böyle korudu

Güncelleme Tarihi:

Türkler ‘Küçük İstanbul’u işte böyle korudu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2011 00:00

OLAYLARIN patlak vermesinden hemen sonra Tottenham’a, çatışmanın merkezine ulaşan ilk gazetecilerden biri, Hürriyet fotomuhabiri Halil Yetkinlioğlu oldu.

Haberin Devamı

Göstericiler tarafından tartaklanan Yetkinlioğlu’nun fotoğraf makinesi de paramparça edildi. Yetkinlioğlu, Tottenham cehenneminde yaşadıklarını şöyle anlattı:
Molotof attılar
Tottenham’da siyahilerin polis aracına saldırdığı yönünde istihbarat almam üzerine, Tottenham Polis Karakolu’nun önüne ulaştım. Karakolu ablukaya alan polis, çevreden atılan şişe ve metal parçalarına tepki göstermedi. Bir yolunu bularak ara sokaklardan polis karakolunun önüne geldim. Çevik Kuvvet Birimi’ne bağlı polisler, hazır ol vaziyetinde bekliyordu. Yerlerde ise domates, portakal kasaları, market rafları, taş ve sopalar vardı.
m Başında maske olan bir genç geldi, polislerin 4-5 metre uzağında yere yanıcı madde döktü ve ateşe verdi. Hemen görüntüledim. Ardından bu kez polisler harekete geçti. Göstericiler ara sokaklara dağıldı. Yine bir yolunu bularak ben de ara sokaklardan ana caddeye tekrar çıkıp, az önce ateşe verdikleri polis otomobilinin yanına ulaştım. Yanan araç çevresinde gençler nara atıyordu. İtfaiye gelmedi. Gençler çevredeki dükkanları ateşe verdiler. Ortalık cehenneme döndü. Hep beraber hareket ediyorlardı.

Haberin Devamı

LONDRA'YI ATEŞE VERDİLER / WEB TV

 

LONDRA'NIN KUZEYİ SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ / FOTO GALERİ

TV’ler kaçtı

Tepemizde ise polis helikopteri uçmaktaydı. Londra’nın dört bir yanından emniyet görevlilerine takviye geldiği halde, polis saldırganlara hiçbir müdahalede bulunmadı. Ancak polis, eylemcileri karakol çevresinden uzak tutmak için çaba sarf etti. Yakılan polis araç sayısı 2’ye yükselirken, çevremde bulunan bir İngiliz televizyon ekibinin kamerası ve flaşı göstericiler tarafından kırıldı. Görevliler ise tartaklandı. Akabinde ben de aynı olaya maruz kaldım. Direndiğimde kalabalık grubun fiziksel saldırısına uğradım. İngiliz televizyoncular olay yerinden hemen kaçtı.

Hastanelik oldum

Med-Chem adlı Türk eczanesinde yapılan ilk yardımın ardından North Middlesex Üniversitesi Hastanesi’ne gitmem tavsiye edildi. Hastanede geçen dört saatte kolumda incinme, yüzümde ve vücudumda darbe izi tespit edildi. Olaylar sabaha dek sürdü. Göstericiler arasında yağmacılar da vardı. Onlarca işyeri milyonlarca sterlin zarara uğrarken, polisin Tottenham’da odaklanmasını fırsat bilen saldırganlar, yine Kuzey Londra’nın Wood Green bölgesinde, marka ürünler satan ünlü dükkânları yağmaladılar.

Polis: Gelemeyiz

Haberin Devamı

Bununla yetinmeyen göstericiler, ‘Küçük İstanbul’ olarak bilinen Haringey semtine kadar indiler. Burada, Deniz Kuyumculuk ve Seval Kuyumculuk’a giren talancılar, yükte hafif pahada ağır ne buldularsa aldılar. Olayların duyulması üzerine ana cadde de yan yana yer alan Özcan, Deniz, Onur 2 Safir, Erbiller, Elvan, Onur1, Akbaş, Seval ve Turnam Kuyumcu dükkanı sahipleri işyerlerini dün açmadılar. Kuyumcu dükkanı önünde ellerinde sopalarla bekleyen iş yeri sahibi ve çalışanları, polisin güvenliklerini sağlamaması üzerine mağazalarını kendileri korudu. Polisin, 20-25 maskeli yağmacının saldırısı sırasında yardım isteyen Türk esnafa, “Şu anda gelemeyiz. Başınızın çaresine bakın” demesi de tepki çekti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!