Türkler dekolteye göz açtırmıyor

Güncelleme Tarihi:

Türkler dekolteye göz açtırmıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2013 01:11

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’in sunucu Gözde Kansu’yu ima ederek kostümünü fazla açık bulduğunu söylemesinin ardından başlayan tartışma dünya basınında da yer buldu.

Haberin Devamı

İngiliz Independent gazetesi dün haberi internet sitesinde ana sayfasında üst sıralarda verdi.

Times (İngiltere): Türk kadın sunucu dekoltesi yüzünden kovuldu. Olay, hükümetin muhafazakâr yollarla ülkeyi yeniden şekillendirdiğini söyleyen laik Türklerin korkularını tırmandırdı. Gazete haberinde Gözde Kansu olayının hükümetin kamuda türban yasağını kaldırdığı hafta yaşandığını da hatırlattı.

Bloomberg (ABD): Türkler göğüs dekoltesine göz açtırmıyor. Kamuda başörtüsü yasağını kaldıran Türk hükümeti, bir sunucunun göğüs dekoltesi yüzünden işinden olmasına yol açtı. Bu hükümete liberal mi demeli, İslamcı ve kısıtlayıcı mı?

Huffington Post (ABD): Sunucu Gözde Kansu, AK Partili Çelik’in elbisesine getirdiği eleştiriden sonra yapımcı şirket tarafından işine son verildi.

JERUSALEM POST (İSRAİL): İslami AK Parti, 2002 genel seçimlerinde iktidara geldiğinden bu yana Türkiye’yi İslamlaştırmak için yavaş yavaş çalışıyor. Ancak parti şu anda iktidarda daha sağlam ve görüşlerini halk üzerinde zorla kabul ettirmeye çalışıyor.

Haberin Devamı


Jay Leno’dan Gözde tweet’i

ABD’li ünlü sunucu Jay Leno, önceki gün Gözde Kansu olayıyla ilgili bir tweet attı. Leno, “Türk hükümeti bir televizyon programı sunucusunun kovulmasını emretti, çünkü çatalını çok fazla gösteriyordu. İyi haber: Kızı Fox News işe almış” diye espri yaptı. Programı Tonight Show NBC’de yayınlanan Leno, bu tweet’iyle hem Türkiye gündemine gönderme yaptı, hem de yayın politikasıyla ABD’de sıkça eleştirilen Fox News’u hedef aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!