Türkiye'nin yeni bir ufka ihtiyacı var

Güncelleme Tarihi:

Türkiyenin yeni bir ufka ihtiyacı var
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2000 00:00

Haberin Devamı

DYP Genel Başkan Tansu Çiller, Doğu ve Güneydoğu'ya yeni bir ufukla sarılmanın ve bölgeyle kucaklaşmanın zaruri hale geldiğini belirterek, bugün yapılması gerekenin ‘‘Demokratikleşme, insan hakları, şefkat, üretim ve kalkınma harekátı’’ olduğunu söyledi. Çiller, dün DYP Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin yeni bir ufka ihtiyacı olduğunu, partisinin, böyle bir ufku ortaya koyabilmek amacıyla ‘Yeni Yol’ kapsamında bir çalışma başlattığını bildirdi.

Doğu ve Güneydoğulu milletvekilleriyle bir toplantı yaptıklarını vurgulayan Çiller, ‘‘Doğu ve Güneydoğu'ya mutlak biçimde yeni bir ufukla sarılmak ve orayla kucaklaşmak zaruri hale gelmiştir’’ dedi. Çiller, DYP milletvekillerinin bölgeyi tarayarak kucaklaşmanın altyapısını ve projesini çizeceklerini, yöredeki demokratikleşme, insan hakları ihlalleri meselesinin ele alınacağını anlattı. Köye dönüş projesinin canlandırılmasının da büyük önem taşıdığını dile getiren Çiller, bu konulardaki bulguların ve yapılması gerekenlerin Meclis'e taşınacağını belirtti.

Çiller, köye dönüş projesini DYP iktidarının başlattığını, ancak buraya aktarılan kaynağın kısıtlı kaldığını ifade ederek, ‘‘İnsanlarımızın köylerine dönebilmeleri imkanının yaratılması öncelikli bir insan hakları meselesidir. Köye dönüş, (köye dönün) demekle olmaz. Devletin bu meseleye el atarak imkanlarını hazırlaması öncelikli bir konu olarak gündeme getirilmelidir’’ diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!