Türkiye'nin ilk engelli güzeli

Güncelleme Tarihi:

Türkiyenin ilk engelli güzeli
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2008 12:16

İlk defa düzenlenen Türkiye Engelli Güzellik Yarışması'nın finali Kemer'de gerçekleştirildi.

YARIŞMADAN FOTOĞRAFLAR

TÜRKİYE'de ilk defa düzenlenen Türkiye Engelli Güzellik Yarışması'nın finali Kemer Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirildi. 25 güzelin yarıştığı final gecesinde, engellerinin getirdiği zorlukları podyumda da yaşayan ancak gülümsemeyi hiç ihmal etmeyen güzelleri izleyiciler ayakta alkışladı. Engelli güzellerin yaşamlarını aktardığı ‘Melek' isimli gösteri ise izleyenleri ağlattı. Samsun'dan Nergis Demiraslan, Engelliler Güzellik Kraliçesi, Ankara'dan Ayşe Dilek Hoyrat 2'inci, İstanbul'dan Banu Temizel ise üçüncü güzel seçildi.
1'inci Türkiye Engelliler Güzellik Yarışması'nın finali, Antalya'nın Kemer İlçesi'nde Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlendi. Büyük ilgi gören yarışmada duyma, işitme, görme ve bedensel engelli 25 finalist, 2 hafta süren kamp döneminin ardından podyumda engelleri nasıl yıkabildiklerini ispat etti. Engelli güzeller yaşadıkları kazaları gülümseyerek karşıladı.
Kimi zaman koltuk değneği takıldığı için düşen ve hiçbir şey olmamış gibi izleyenleri selamlamaya devam eden, kimi zamanda müzik kesilse bile sanki çalıyormuş gibi dans etmeyi sürdüren güzeller, izleyenler tarafından uzun süre ayakta alkışlandı. Özellikle engelli yaşamın aktarıldığı ‘Melek' isimli gösterileri ile izleyenleri gözyaşlarına boğan güzeller, dört ayrı kıyafetle podyuma çıktı.
Kemer Beldiyesi'nin ev sahipliğinde yapılan yarışmanın sonunda engelli güzeller, önce engelli oldukları kategorilere göre daha sonra da genel değerlendirmeye göre ödüllerini aldı. Engelli sanatçı Serkül'ün de şarkılarıyla renk kattığı gecenin finalinde, Samsun'dan Nergis Demiraslan Engelliler Güzellik Kraliçesi, Ankara’dan Ayşe Dilek Hoyrat 2'inci, İstanbul’dan Banu Temizel 3'üncü, Özlem Aksakal 4'üncü ve Handan Sivri ise 5'inci seçildi.
Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker, yarışmaya katılan 25 güzele de Kemer'de aileleri ile birlikte birer haftalık tatil hediye etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!