Türkiye'nin en hızlı büyüyen teknoloji şirketleri açıklandı

Güncelleme Tarihi:

Türkiyenin en hızlı büyüyen teknoloji şirketleri açıklandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2007 14:15

Türkiye'nin en hızlı büyüyen teknoloji şirketlerini belirleyen ve bu yıl ikincisi düzenlenen Deloitte Teknoloji Fast 50 Türkiye - 2007 Programı'nda dereceye giren şirketler açıklandı.

Fast50 listesinde bu yıl ilk sırayı son 5 yılda yüzde 3 bin 432 büyüme kaydeden Parkyeri aldı. Park Yeri'ni yüzde 1.559'luk büyüme ile Borusan Telekom ve yüzde 1.419 büyüme ile Defne Bilgi İşlem Ürünleri izledi.

Deloitte Teknoloji Fast 50 Türkiye - 2007 sonuçları, Rahmi Koç Müzesi'nde gerçekleştirilen törenle duyuruldu. Törende bir konuşma yapan organizasyonun sponsorlarından Türk Telekom'un Yönetim, İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Paul Doany, Türkiye'deki teknoloji şirketlerinin ürettiği ürünlerin yurtdışına ihraç edilmesi için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirterek, "Genç insanların başarabileceği çok fazla şey var. Onlar geleceğimiz. Onlara bu geleceği sunmak bizim görevimiz" dedi.

Deloitte Türkiye Stratejik Planlama, İş Geliştirme ve Pazarlama Ortağı Mehmet Sait Gözüm de, Deloitte'nin tüm dünyada gerçekleştirdiği bu program ile, her ülkede teknolojiyi şekillendiren şirketlerin tespit edilmesi ve desteklenmesinin amaçlandığını söyledi. Gözüm, geçen yıl Türkiye'de listeye giren şirketlerin yurtdışında önemli başarılara imza attığını vurgulayarak, bu şirketlerden 2'sinin satın alındığını, birinin şu anda satış aşamasında bulunduğunu, 3'ünün yurt dışınd faaliyet göstermeye başladığını, 3'ünün yabancılarla stratejik ortaklık kurmak üzere olduğunu, 21'inin ise Avrupa ve Orta Doğu (EMEA) bölgesinin 50 başarılı teknoloji şirketi arasında girdiğini kaydetti.

Düzenlenen törende, Fast50 listesine giren şirketlerin CEO'ları ile yapılmış bir anket çalışmasının sonuçları da duyuruldu. Anket çalışmasına göre, CEO'ların yüzde 85'i büyüme trendinin devam edeceğine dair "tam inanç"a sahip olduğunu belirtti. Ankete göre şirketlerin finansal alanda en büyük sıkıntı yaşadığı alan yüzde 35 ile nakit akışının kontrol edilmesi olarak belirlenirken, bunu yüzde 33'le satışları artırma, yüzde 15'le finansal yapıyı optimize takip etti. CEO'lar, şirketin büyümesine en çok katkı yapan unsurları ise yüzde 35'le kalifiye çalışanlar, yüzde 30'la iyi bir iş stratejisi ve yüzde 15'le güçlü liderlik olarak sıraladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!