Türkiye'nin Antalya sınavı

Güncelleme Tarihi:

Türkiyenin Antalya sınavı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 1997 00:00

Haberin Devamı

Türkiye, Habitat'tan sonra bir dev uluslararası organizasyona daha evsahipliği yapıyor. 20'nci Yüzyıl'ın son büyük toplantısı olarak nitelenen 11'inci Dünya Ormancılık Kongresi bugün Antalya'da başlıyor. Cam Piramit Kongre Sarayı'nda başlayacak kongrenin açılışını Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel yapacak. Kongreye, Başbakan Mesut Yılmaz ve FAO Genel Müdürü Jacques Dıouf'un yanı sıra 142 ülkeden 53 bakan, 20 bakan yardımcısı ve müsteşar ile 4 bine yakın delege katılacak. Hazırlıkları 2 yıldır sürdürülen ve ‘21. Yüzyıl’a Doğru Sürdürülebilir Kalkınma İçin Ormancılık' temasının işleneceği kongre nedeniyle düzenlenen Dünya Ormancılık ve Orman Ürünleri Sergisi'ni de yine Demirel açacak.

5 MİLYON DOLARLIK BÜTÇE

22 Ekim'e kadar sürecek kongreye ev sahipliği yapacak olan Orman Bakanı Ersin Taranoğlu, kongre için beş milyon dolarlık (yaklaşık 900 milyar liralık) bütçe ayrıldığını açıkladı. Taranoğlu, Antalya'da dün düzenlediği basın toplantısında, kongrenin 1992 yılında yapılan Rio zirvesi, ormanlar konusunda hükümetlerarası panel, sürdürülebilir kalkınma komisyonu ve Birleşmiş Milletler Genel Kurul toplantıları sonrasına rastlamasının, büyük bir fırsat olduğunu vurguladı.

Bu arada Cumhurbaşkanı Demirel ve Başbakan Yılmaz tarafından teröre verdiği destek nedeniyle sert bir biçimde uyarılan Suriye, Dünya Ormancılık Kongresi'ni protesto ederek katılmama kararı aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!