Türkiye’den yardım uçuşları sürüyor

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’den yardım uçuşları sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2023 07:00

Türkiye’nin Gazze’deki siviller için tıbbi ve insani yardımlarını taşıyan “Koca Yusuf” olarak bilinen iki A400M nakliye uçağı daha dün Ankara’dan Mısır’a uçtu.

Haberin Devamı

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Gazzeli kardeşlerimizin ihtiyaç duyduğu insani yardım malzemelerini bölgeye ulaştırmaya devam ediyoruz” denildi.

JENERATÖR VE TIBBİ MALZEME

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da Gazze’ye dün 2 uçak dolusu daha yardım malzemesi gönderildiğini açıkladı. Bakan Koca, “Bu 2 uçaktaki yardımlar ağırlıklı olarak jeneratörler ve tıbbi malzemelerden oluşuyor” dedi. Gazze’nin Mısır sınırındaki Refah Sınır Kapısı’ndan dün 8 insani yardım TIR’ı daha geçti. Böylece sınır kapısından yardımların geçişine izin verildiği 21 Ekim’den bu yana bölgeye giriş yapan insani yardım TIR’ı sayısı 54’e çıkmış oldu. 

AFAD'DAN AÇIKLAMA 5 BİN BATTANİYE 12 BİN KOLİ

AFAD’dan yapılan açıklamada, Filistin halkına personel, tıbbi malzeme, battaniye ve gıda kolisi ulaştırılmaya devam edildiği belirtildi: "Cumhurbaşkanlığı'na ait 1 uçak ve Milli Savunma Bakanlığı'na ait kargo uçakları ile toplamda; AFAD, Sağlık Bakanlığı ve Türk Kızılay'dan 32 personel, 5 bin battaniye, 12 bin 600 yardım kolisi, 115 ton tıbbi malzeme ve 232 jeneratör bölgeye sevk edildi."

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!