Türkiye'de temsilcilik açtığını bildirmeyen bankanın izni kaldırılacak

Güncelleme Tarihi:

Türkiyede temsilcilik açtığını bildirmeyen bankanın izni kaldırılacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2007 10:28

Türkiye’de temsilcilik açma izni bulunmayan yurtdışında kurulu bir bankanın Türkiye’de temsilcilik açma izni bulanan bir bankaya devredilmesi durumunda BDDK’ya 6 ay içinde gerekli belgelerin sunulması gerekecek. Belgelerin bu süre içinde sunulmaması ve BDDK’ya temsilcilik açıldığının bildirilmemesi durumunda ise bankanın izin hakkı kaldırılacak.

Haberin Devamı

Bankaların İzne Tabi İşlemleri ile Dolaylı Pay Sahipliğine

İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlandı. Yayımlanan yönetmeliğe göre, Türkiye’de temsilcilik açma izni bulunan yurtdışında bir bankanın ortaklık yapısının önemli ölçüde değişmesi veya bu bankaya başka bir bankanın devrolması hali ile unvan değişiklikleri hakkında BDDK’ya bilgi verilmesi yeterli olacak.

Türkiye’de temsilcilik açma izni bulunan yurtdışında kurulu bir bankanın temsilcilik açma izni bulunmayan diğer bir bankaya tüm hak, alacak, borç ve yükümlülükleriyle devrolması halinde, devralan banka gerekli belgeleri 6 ay içinde BDDK’ya sunacak. Belgelerin 6 içinde BDDK’ya sunulmaması halinde bankanın temsilcilik açma izni kaldırılacak. İzin sonrasında Türkiye’de temsilcilik açtığını BDDK’ya bildirilmemesi durumunda temsilcilik açma izni geçersiz sayılacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!