Türkiye yine de Rusların gözdesi

Güncelleme Tarihi:

Türkiye yine de Rusların gözdesi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2001 00:00


Haberin Devamı

Türkiye'ye Rus turist gelmeyeceğini ima eden Rus yetkililerle, vatandaşları aynı kanıda değil. Bir anket Rusların korkmadığını ortaya koydu.

İstanbul'daki Swissotel baskını, dün Rusya gündeminin birinci sırasına otururken, önde gelen 10 gazetede, baskınla ilgili toplam 26 haber yayınlandı. Kimi gazeteler Türkiye'yi sertçe eleştirirken, kimileri de ‘‘Rus halkı, Türkiye'yi iki teröristten korkmayacak kadar çok seviyor. Tatil rezervasyon iptalleri yok’’ diye yazdı.

Komsomolskaya Pravda Gazetesi, yayınladığı ankette, okuyucularına ‘‘baskın olayından sonra Türkiye'ye gitmekten çekiniyor musunuz?’’ sorusunu yöneltti. On kişiden altısı, Türkiye'yi olumlu değerlendirdi. İşte bazı siyasi ve ünlülerin Türkiye ile ilgili yanıtları:

Bayan İrina Hakamada - Parlamenter: Ne olursa olsun, Türkiye'ye gitmeye hazırım.

Alina Kabayeva - Dünya jimnastik şampiyonu: Türkiye'ye hiç gitmedim. Gitmeyi isterim. Otel baskını beni korkutmuyor. Çünkü böyle bir olayın tekrarlanabileceğine inanmıyorum.

Yuriy Kokusev - sporcu: Türkiye'de bulunmak beni korkutmuyor. Türkiye'de tatil imkanları oldukça iyi. Bizim sporculara git veya gitme demem. İsteyen istediğini yapsın.

Andrey Sokolov - sanatçı: Türkiye'ye gitmekten korkmadığım gibi, bu ülkeyi çok beğeniyor ve seviyorum.

Vladimir Feodorov - Moskova trafik polisi şefi: Türkiye'ye tatile hiç gitmedim. Yakınlarım ve tanıdıklarım, bu yıl Türkiye'ye gidelim önerisini ortaya atarlarsa, uyarım.

Valery Vorontsov - Başbakan danışmanı: Geçen yıl Türkiye'ye tatile gittiğimde, Rus turistlere karşı kötü bir davranış asla görmedim. Ayrıca, Türkiye'deki otellerin yüzde 30'u, Rusya'dan gelecek turistlere göre kurulmuş ve çalıştırılıyor. Bizim vatandaşlar Türkiye'ye gitmezse, yalnız Türkler değil, Rus turizm firmaları da büyük zarar görür.

Lebedev: 1.5 milyon turist gelecekti

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Aleksandır Lebedev, ‘‘Türkiye'ye bu yıl 1.5 milyon zengin turist gelecekti. Bakın ‘gelecekti' diyorum, ‘gelecek' demiyorum. Bu da 1 milyar dolar para demek. Türkiye'nin şu ortamında bu paranın heba olması yazık değil mi?’’ diye konuştu.

Rus Tarkan'ı destek verdi

Çeçen teröristlerin Swissotel baskınının ardından, Türkiye'ye anlamlı bir destek geldi. Rusya'nın Tarkan'ı olarak ünlenen Philip Kirkorov, 5 Mayıs'ta Antalya'da vereceği konseri iptal etmeyeceğini açıkladı. Kirkorov'un jesti konsere gelecek 3 bin Rus turist üzerinde olumlu etki yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!