Türkiye’ye davette diplomatik ince ayar

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’ye davette diplomatik ince ayar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2010 00:00

Irak Kürdistan Bölgesel Başkanı Mesud Barzani, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun daveti üzerine 6 yıl aradan sonra ilk kez Türkiye’ye gelecek.

Dışişleri Müsteşarı Feridun Sinirloğlu’nun önceki gün Erbil’de kendisine ilettiği davet mektubuna olumlu yanıt veren Barzani’nin, Mayıs sonu veya Haziran başında Türkiye’ye gelmesi bekleniyor.
Türkiye, son olarak Ekim 2004’te Ankara’ya gelen Barzani’ye, Davutoğlu aracılığıyla davette bulunduğu, yani Barzani Davutoğlu’nun davetlisi olarak geleceği için Irak Kürdistan Özerk Bölgesi Başkanı sıfatını taşıyan Barzani’ye resmi karşılama töreni yapılmayacak.
Ekonomik işbirliği
Müsteşar Sinirlioğlu’nun, Barzani ile görüşmesinde Irak’taki seçim sonuçları ve PKK terörü ile mücadelenin yanı sıra, Türkiye’nin bölgesel yönetimle ekonomik ilişkileri de ele alındı. Sinirlioğlu, Kürt bölgesinde çok ciddi ekonomik potansiyel olduğunu ve bölgeye yapılacak Türk yatırımlarının her iki tarafın çıkarına olacağını söyledi. Hükümetin demokratik açılımına ve PKK ile mücadelesine destek veren Barzani, Ankara’nın savunduğu Irak’ta her kesimi temsil eden geniş tabanlı bir hükümet kurulması görüşüne katıldığını da bildirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!