Türkiye yanıyor

Güncelleme Tarihi:

Türkiye yanıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2007 15:52

Bugün Türkiye'nin 9 ayrı yerinde orman yangını çıktı. Yangın söndürme çalışmalarında 1 kişi ölürken, 2 kişi yaralandı. Yangınların çıkış nedeni araştırılıyor.

Haberin Devamı

KARABÜK'TEKİ YANGINDAN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN...

MARMARİS'TEKİ YANGINDAN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN...

DALAMAN'DAKİ YANGIN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN...

MANAVGAT'TAKİ YANGINDAN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN...

BODRUM'DAKİ YANGINDAN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN...

ANKARA'DAKİ YANGINDAN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN...

İSTANBUL'DA YANIYOR

Sultanbeyli'de makilik alanda çıkan ve  geniş alana yayılan yangını söndürme çalışmaları sürüyor.

Aydos Ormanı yakınındaki Sultanbeyli  Necip Fazıl Mahallesi yanındaki makilik alanda, saat 14.00 sıralarında  henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Rüzgarın da etkisiyle ormanlık alana doğru yayılan yangına, bölge  itfaiye ekipleri makilik alanın sarp olması dolayısıyla müdahale etmekte  zorlandı.

Yangın söndürme uçağı ve bir helikopterin de havadan destek verdiği  yangını söndürme çalışmalarına, bazı vatandaşlarda katılıyor.

EDİRNE'DE ANIZLAR TUTUŞTU

Edirne'nin Meriç ilçesine bağlı  Küçükaltıağaç köyü yakınlarındaki ormanlık alanda çıkan yangın, kontrol  altına alındı.

Haberin Devamı

Anızların tutuşmasıyla başlayan ve çam ormanına sıçrayarak büyüyen  yangın, orman yangın ekipleri, çevre ilçelerden itfaiye araçlarının yanı  sıra bir helikopter ile iki uçağın müdahalesiyle kontrol altına alındı.

Soğutma çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

MANAVGAT'TA YANGIN

Antalya'nın Manavgat ilçesinde devam eden orman yangınına müdahale ederken kullandığı arazözden düşerek hayatını kaybeden sürücü Hikmet Koç'un cenazesi, otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

Arazöz sürücüsü Hikmet Koç'un cenazesine Serik Devlet Hastanesinde otopsi yapıldı. Orman Genel Müdür Yardımcıları Mustafa Kurtulmuşlu ve Ahmet Ulukanlıgil ile Antalya Orman Bölge Müdürü Ahmet Gedikağaoğlu, Serik Devlet Hastanesine gelerek, Hikmet Koç'un yakınlarına başsağlığı dilediler.

Koç'un cenazesi daha sonra ölüm nedeninin belirlenmesi için Antalya Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

Öte yandan, Koç'un dün gece 23.00 sıralarında eşi Nurten Koç'u telefonla aradığı, yangın söndürme çalışmalarının devam ettiğini belirterek, “Belki bir daha görüşemeyiz” dediği öğrenildi.

Haberin Devamı

350 HEKTAR YANDI

Orman Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Kurtulmuşlu,  yangın bölgesinde sabah saatlerinde havadan inceleme yaptıklarını, şu ana kadar yanan alan miktarının 350 hektar civarında olduğunu bildirdi.

Yangının kontrol altına alındığını ve ekiplerin soğutma çalışmalarına başladığını ifade eden Kurtulmuşlu, soğutma çalışmalarına 4 helikopterin de havadan katıldığını belirtti.

Kurtulmuşlu, yangının engebeli ve ulaşımı zor bir bölgede olduğuna dikkati çekerek, “Tehlike tamamen geçti demek zor. Hava şartlarında değişiklik olmazsa, en geç yarına kadar yangını tamamen söndürürüz” dedi.

Mustafa Kurtulmuşlu, yangının enerji nakil hattının kopması sonucu başladığını kaydetti.

Haberin Devamı

KESTEL'DEKİ ORMAN YANGINI

Bursa'nın Kestel ilçesine bağlı Ağlaşan köyü yakınlarındaki ormanlık alanda çıkan yangının tamamen kontrol altına alındığı bildirildi.

Bursa Orman Bölge Müdürü Ali Girgin, dün saat 15.00 sıralarında başlayan ve bölgedeki şiddetli rüzgarın etkisiyle geniş alana yayılan yangının, sabaha karşı tamamen kontrol altına alınabildiğini söyledi.

Yurdun çeşitli bölgelerinde çıkan orman yangınları nedeniyle dün görev alan 5 helikopterden 4'ünü bu sabah gönderdiklerini anlatan Girgin, “Yangın tamamen kontrol altına alındı. Ancak her ihtimale karşı bir helikopteri bölgemizde tutuyoruz. 4 dozer ve 11 arozöz de çalışmalarını sürdürüyor” dedi.

Haberin Devamı

Girgin, sabah saatlerinde 2 kez helikopterle yangın alanında incelemelerde bulunduğunu da belirterek, “Dün yaklaşık 100 hektarlık alanın zarar görmüş olabileceğini söylemiştik. Ancak sabahki havadan incelememizde zarar gören alanın 70-80 hektar civarında olduğunu gördük. Arkadaşlarımız yanan alan miktarının tespiti için ölçüm çalışmalarını sürdürüyor” diye konuştu.

MERİÇ'TE ORMAN YANGINI

Edirne'nin Meriç ilçesine bağlı Küçükaltıağaç köyü yakınlarındaki ormanlık alanda yangın çıktı.

Keşan Orman İşletme Müdürlüğünden edindiği bilgiye göre, anızların tutuşmasıyla başlayan yangının, çam ormanına sıçradığı tahmin ediliyor.

Yangına orman yangın ekipleri, çevre ilçelerden itfaiye araçlarının yanı sıra bir helikopter ile iki uçağın da müdahale ettiğini belirten yetkililer, yangının kontrol altına alınmaya çalışıldığını bildirdi.

ORTAKENT YANIYORDU

Haberin Devamı

Bodrum'a bağlı Ortakent- Yahşi Beldesi'ndeki gençlik ormanında çıkan yangın korku yarattı. Alevlerin villalara yaklaşması paniğe neden oldu. Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, denize nazır cennet köşedeki arazinin değeri nedeniyle, yangının büyük olasılıkla kasıtlı çıkarıldığını söyledi.

Ortakent- Yahşi'nin Yalı Mahallesi'nde 6 yıl önce genç ormanlık alan ilan edilen ve ağaçlandırılan Ali Kelle Gençlik Ormanı'nda dün saat 23.00 sıralarından başlayan yangın şiddetli rüzgarın etkisiyle genişleyerek makilik alana sıçradı.

Ortakent, Konacık, Bitez, Turgutreis, Gümüşlük, Bodrum itfaiyelerinin 12 aracı ile orman işletme şefliğine ait 6 arazöz yangına müdahale etti. Yaklaşık 8 hektarlık alanda etkili olan yangını söndürme çalışmalarına 60 görevli işçinin yanı sıra 100'e yakın vatandaş ve tatilci de katıldı. Alevler 02.00 sıralarında durdurulabildi.

ANKARA'DA ORMAN YANGINI

Ankara'da, Ahlatlıbel mevkindeki ormanlık alanda yangın çıktı.

Alınan bilgiye göre, Ahlatlıbel mevki, OR-AN yakınlarındaki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ile Ankara Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri yangına kısa sürede müdahale ettiler.

Yetkililer, yangının iki ayrı noktada başladığını belirterek, söndürme çalışmalarının sürdürüldüğünü belirttiler.

DALAMAN'DAKİ ORMAN YANGINI...

Dalaman'ın Kızılkaya köyünde çıkan ve Elcik ile Kayadibi köylerine kadar ulaşan yangın, şiddetli rüzgar nedeniyle kontrol altına alınamıyor.

Dalaman Kaymakamı Ahmet Deniz, yangının kontrol altına alınabilmesi için ekiplerin yoğun çaba sarf ettiğini söyledi. Deniz, şiddetli rüzgar ve arazinin engebeli olması nedeniyle yangının kontrol altına alınamadığını bildirdi.

Kızılkaya köyünün muhtarı Ramazan Aydın ise köydeki bazı ev ve ahırlar ile tarım arazilerinin, özellikle zeytinlik alanların zarar gördüğü belirtti.

Aydın, köydeki cami ve postanenin, ekiplerin yoğun çabası sonucu yanmasının önlendiğini ifade etti.

Yangına 4 helikopter, 2 uçak, 300'den fazla orman işçisi, çok sayıda arazöz, iş makineleri, itfaiye araçları, askerler ve vatandaşlar müdahale ediyor.

MARMARİS'TE ORMAN YANGINI BAŞLADI

Muğla'nın Marmaris ilçesine bağlı Hisarönü köyü Bördübet mevkisinde ormanlık alanda yangın çıktı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gecen yıl Ramazan Bayramı'nda tatilini geçirdiği otelin yakınlarındaki alanda henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangına, Orman İşletme Müdürlüğü ile Marmaris ve bağlı beldelerin itfaiye ekipleri, uçak, helikopter ve arazözlerle müdahale edildi.

Marmaris Orman İşletme Müdürü Enver Demirci, saat 12.45 civarında çıkan yangının rüzgarın etkisiyle yayıldığını, söndürme çalışmalarının güçlükle yürütüldüğünü bildirdi

ÇORLU'DA ORMAN YANGINI...

 Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde, iki ayrı noktadaki ormanlık alanda yangın çıktı.

Edinilen bilgiye göre, Çorlu Sivil Havaalanı ve Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi yakınlarındaki meşe, palamut ve ceviz ağaçlarının bulunduğu ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

İtfaiye ve sivil savunma ekiplerinin müdahale ettiği her iki yangını söndürme çalışmaları sürüyor.

 OVACIK'TAKİ EV VE ORMAN YANGINI

Karabük'ün Ovacık ilçesi Dudaş köyünde çıkan ev ve orman yangınlarında soğutma çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Ovacık Belediye Başkanı Orhan Kaya,  dün Dudaş köyüne bağlı 12 haneli Gövez Mahallesi'nde henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangında 9 evin kullanılamaz hale geldiğini belirtti.

Ovacık, Karabük ve Çerkeş belediyesi itfaiyelerinin yanı sıra Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, asker ve köylülerin de müdahalesiyle kontrol altına alınan yangında soğutma çalışmalarının sürdürüldüğünü bildiren Kaya, daha sonra hasar tespit çalışmalarının yapılacağını kaydetti.

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü Koruma Şube Müdürü Turgut Gül de Ovacık'taki ev yangınlarının işletmelerine ait sorumluluk bölgesindeki ormana sıçraması sonucu 5 hektar karaçam ve meşelik alanın zarar gördüğünü söyledi.

Gül, 23 Ağustos Perşembe günü Karabük'ün merkeze bağlı Cumayanı köyünde 8 hektar alanın zarar gördüğü yangında da soğutma çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Gövez Mahallesi'nde dün çıkan yangında 9 ev ve 1 traktör tamamen yanmış, çok sayıda kümes hayvanı ve 1 köpek telef olmuş, arı kovanları zarar görmüştü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!