Türkiye üzerinde 'oyun' oynayan elçi!

Güncelleme Tarihi:

Türkiye üzerinde oyun oynayan elçi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2016 21:57

BRİTANYA’nın Ankara Büyükelçisi Richard Moore, Twitter’ı çok aktif kullanıyor.

Haberin Devamı

Sıkça da milliyetçi muhafazakâr Twitter kullanıcılarının eleştirilerine, iğnelemelerine hedef oluyor ve her seferinde verdiği ironik, esprili yanıtlarla dikkat çekiyor. Sosyal medyada kendisine “Twitter’ın hazırcevap büyükelçisi” unvanı verilen Moore, son olarak 1 Aralık’ta kendisine “Başkanım, Türkiye üzerinde oyunlar oynuyor musunuz” diye soran “gezencan” rumuzlu kullanıcıya şu yanıtı verdi: “Evet. Golf oynuyorum. Belek üzerinde...”

Türkiye üzerinde oyun oynayan elçi


Türkiye üzerinde oyun oynayan elçi


“OF YA!” İFADESİYLE BİTİRİYOR
Moore, yanıtlarını genellikle “of ya!” ifadesiyle bitiriyor. Ülkesini “100 yıl önce Osmanlı’yı parçalamakla” suçlayan bir kullanıcıya sadece “Off ya!!” karşılığını verirken, başka bir kullanıcının 15 Kasım günü kendisi için kullandığı “Arabistanlı Lawrence” ifadesine de “Hangi yüzyılda yaşıyorsunuz, of ya!” tepkisini gösterdi. Bir tweet’te İngiltere Kraliçesi’ne atfen yazılan “İngilizlerin en sevmediği milletin Türkler olduğunu biliyor musunuz” cümlesine de “Of ya!” karşılığını veren Moore, Adnan Oktar’ın “Her şeyin arkasında Rusya ve ABD var ama onlar da İngiliz gizli servisi tarafından yönetiliyor” tweet’ini de “Artık biliyorsunuz...” cevabıyla karşıladı.

Moore’un en ilginç yazışması da “tamam aleyna” rumuzlu kadın kullanıcıyla oldu. Kendisine “Etrafınızda efendi zeki bir İngiliz beyefendisi varsa tanışmak isterim” yazan kullanıcıya şöyle seslendi Moore: “Etrafımdaki İngilizler zeki beyefendiler olsa bile sizin için çok yaşlı.”
Moore’un “Sanal seks yapak mı” diye soran Twitter kullanıcısına verdiği karşılık da şöyleydi: “Sanal dünyada sadece Sokratik sevgi yapıyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!