Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) 1500 personel alımı yapılacak... Başvurular nasıl yapılacak?

Güncelleme Tarihi:

Türkiye Taşkömürü Kurumuna (TTK) 1500 personel alımı yapılacak... Başvurular nasıl yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2018 12:45

Cumhurbaşkanı Kararı ile son yıllarda kurumdan ayrılan nitelikli personel açığının kapatılabilmesi için bin 500 pano ayak üretim işçisi istihdamı için TTK Yönetim Kuruluna yetki verildi. TTK personel alımına ilişkin takvim ile usul ve esasları belirlemeye Hazine ve Maliye Bakanlığı yetkili olacak.

Haberin Devamı

Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) bin 500 işçi alınmasına yönelik konuşan Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci, “En kısa zamanda TTK'ya bin 500 işçi alımının tarihi de belli olur ve bir an önce müracaatlar başlar. Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz. Temennimiz; İŞKUR'un aralık ayı içerisinde müracaat almaya başlamasıdır. Bu şekilde önümüzdeki yılın ilk günlerinde de arkadaşlarımızın kuraları çekilir ve kurumda çalışmaya başlarlar." Açıklamasında bulundu. Demirci, TTK'da işçi sayısının 7 bin 50 civarında olduğunu, kuruma alınacak bin 500 işçinin sadece üretim işçisi olacağını aktardı.

İŞKUR'DAN AÇIKLAMA

İŞKUR İl Müdürü Gönül Demirsu da TTK personel alımıyla ilgili bilgilendirme yaptı. Demirsu, talepler doğrultusunda işçi alımı için başvuruların hemen başlayacağını belirtti. Demirsu “Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan bildiğiniz gibi onay çıktı. TTK tarafından alt yapısı hazırlanıyor. İş başvurularını yönetmeliğimiz gereği biz alacağız. Hazırlıklarımızı yapıyoruz. İnşallah 5 günde başvurularımızı alacağız. İlanın açılması konusunda kurumumuza talepte bulunulması halinde akabinde başvuruları alacağız. Yoğunluk olacağının farkındayız. Nöbetleşe çalışarak hiçbir insanımızın başvuru yapamaması konusu söz olmaksızın bütün başvuruları alacağız” dedi.

Haberin Devamı

BAŞVURULAR 2 ŞEKİLDE GERÇEKLEŞECEK

Türkiye Taş Kömürü Kurumu (TTK) alınacak bin 500 işçi alımının iki şekilde gerçekleşebileceğinin altını çizen Demirsu, “Kamuya işçi alınması ile ilgili iş kurumunun bir yönetmeliği var bu yönetmelik çerçevesinde işlemleri yürüteceğiz. Biz sadece başvuruları alacağız. Ondan sonraki işlem sadece Türkiye Taş Kömürü Kurumu’nun yetki çerçevesinde yönetmelik gereği yine noter kurası yapılacak. Noter kurasında alınacak bin 500 kişi ile ilgili iki yöntem uygulayabilir. Bin 500 kişiyi doğrudan kura’dan çekebilir ya da bin 500 kişiye karşı 4 katını yani 6 bin çekebilir kuranın ardından mülakat gerçekleştirilebilir. Tamamen bu yönetim kurulunda Türkiye Taş Kömürü Kurumu’nun alacağı karara bağlı” şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!