Türkiye raporu: Alevileri öldürün

Güncelleme Tarihi:

Türkiye raporu: Alevileri öldürün
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2016 22:01

Gaziantep'teki hücre evinde operasyon sırasında üzerindeki bombayı patlatan IŞİD’in sözde emiri Yunus Durmaz’a ait bilgisayarın kriminal incelemesinde, Türkiye’yle ilgili hazırladığı rapora ulaşıldı. Durmaz’ın hazırladığı raporda, hücre yapılanmasına dikkat çekilerek Alevi, sosyalist Kürtler ve ateistler çete olarak değerlendiriliyor ve PKK, sol örgütler ve sendikalar ile gayrimüslimlerin hedef alınması halinde örgütün taban bulabileceği belirtiliyor.

Haberin Devamı

EYLEM HEDEFLERİ

Durmaz’ın hücre evinde ele geçirilen 2 dizüstü bilgisayarın kriminal incelemesinde kurtarılan raporun IŞİD’in komuta merkezine iletildiği belirlendi. Raporda Durmaz’ın Türkiye’de faaliyet gösteren dine dayalı terör örgütleri İBDA-C, Hizbullah gibi örgütleri incelediği, “Temelde İslam’ı hâkim kılmak için kurulan bu örgütler Türkiye’de yapılanmaya giderken yanlışlar yaptı, devletle işbirliğine gittiler. Bağımsız hücreler kurmak yerine kendilerini deşifre edecek, örgütün hiyerarşik yapısını ortaya çıkaracak yanlışlar yaptılar. İslam Devleti’nin (IŞİD) bu yanlışa düşmemesi, bağımsız hücre yapılanmasına gitmesi, cihatçıların (örgüt mensupların) birbirlerinden habersiz çalışması gerektiği” denildi. Raporda eylem yapılacak hedefler ve noktalarla, bölgedeki Alevi Türkmen ve Alevi Kürtlerin yaşadığı köylerin haritalarına da yer verildiği kaydedildi. Ayrıca HDP’nin yüksek oy aldığı, tabanının yoğun olduğu bölgelere de ilişkin bilgilerle, HDP’nin miting, toplantı ve etkinliklerinin de yakından takip edildiğine dikkat çekiliyor.

Haberin Devamı

İÇ SAVAŞ IŞİD’İN FAYDASINA

Raporda 19 ilde 26 noktayı hedef alan saldırı planları ve bu noktalarla ilgili keşif bilgileri de bulunuyor. Bu eylemlerle Türkiye’de kimlik temelli Türk-Kürt iç savaşı ile mezhep çatışmalarına yol açılabileceği, olası bir kaos durumunun İslam Devleti’nin (IŞİD) güçlenmesine zemin hazırlayacağı iddiası da yer aldı. Bilgisayarda bulunan raporda, 57 kişilik bir eylemci listesi de dikkat çekti. Türkiye’nin operasyonlar ve saldırılarla son dönemde IŞİD’i karşısına aldığı da belirtilen raporda, Türkiye’nin Kobani’de PKK’ya destek verdiği, İslam Devleti’ne cephe açtığı, bunun hesabının sorulması gerektiği de ifade edildi. Kafir ülke olarak nitelendirilen Türkiye’de askeri, güvenlik güçleri, siyasi ve uluslararası toplantılara yönelik eylem yapılması gerektiği, ülke içinde yaratılacak kaostan IŞİD’in kazanım elde edeceği kaydedildi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!