Türkiye Ortadoğu'dan daha fazla turist bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Türkiye Ortadoğudan daha fazla turist bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2010 15:51

Ortadoğu’daki turizm fırsatlarını değerlendirmek için, Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığından yetkililer ve ülkenin hareketli turizm sektörünü temsil eden 20 kişilik bir grup, bölgenin en büyük turizm fuarı Arabian Tourism Market 2010’a katılıyor.

Haberin Devamı

Türkiye özelikle Basra Körfezi ve Arabistan’dan yoğun miktarda turist çektiği için bu organizasyona katılma kararı aldı.

 

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da Türkiye standında yer alan isimler arasında. Türkiye’nin bu fuarda yer alması aslında Türkiye 2023 adını verdikleri, turizm stratejisinin önemli detaylarını gözler önüne seriyor. 

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşi, “Küresel mali krizin sektöre etkisine ve zorlu piyasa koşullarına rağmen, Körfez ve Arabistan bölgesi Türkiye’nin en güçlü piyasalarından biri ve yıllık bazda bu bölgeden gelen turist sayısında yüzde 30’un üzerinde bir artış gördük. Hükümetimiz, Türkiye’nin turizm sektörünü Arap turistler için daha çekici hale getirmeye çalışıyor” dedi.
  

Haberin Devamı

1 MİLYON ARAP TURİST

Geçen yıl Türkiye’yi yaklaşık 1 milyon turist ziyaret etti ve Körfez bölgesinden gelen turist sayısında yüzde 16.45 oranında bir artış yaşandığı görüldü. Ülkeyi 9 bin Kuveytli, 15 bin Suudi Arabistanlı ve 27 binin üzerinde Faslı turist ziyaret etti.

 

Kültür Bakanlığı’nın Dubai ateşesi Emin Kaya, Türkiye’nin kültürel mirasını ve sağlık hizmetleri ve diğer turizm olanaklarını öne çıkarmaya çalıştığını belirtti.

 

Türkiye, Turizm Stratejisi 2023 kapsamında, 10 yeni turizm şehri için Ar-Ge çalışmalarını artırdı. Yeni turizm noktalarının İğneada, Kıyıköy EkoTurizm Şehri, Saros Körfezi, Kapıdağ Yarımadası, Avşa, Marmara Adası, Datça, Kaş, Anamur, Samandağ, Maçka ve Kahta olduğunu belirtti.  
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!