Türkiye Malezya için en iyi referans

Güncelleme Tarihi:

Türkiye Malezya için en iyi referans
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2007 00:00

Avrupa Komisyonu Üyesi Rehn, "Türkiye demokrasi açısından Ortadoğu ve Fas’tan Malezya’ya kadar, Müslüman dünyası için emsal" dedi. Rehn Türkiye’nin AB’den dışlanmasının da radikalleri güçlendireceğini vurguladı.

AVRUPA Komisyonu’nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Olli Rehn, Paris’te yaptığı konuşmada, Türkiye’nin AB üyeliğini savunurken, Türkiye’nin demokrasi konusunda Fas’tan Malezya’ya kadar Müslüman dünyası için referans oluşturduğunu belirtti.

Rehn, Paris’teki Siyasal Bilgiler Enstitüsü’nde yaptığı konuşmada Türkiye ve Balkanlar’ın AB’ye alınması gerektğini söyledi. Türkiye’nin stratejik öneminin Avrupa kıtasının istikrar ve güvenliğini yakından ilgilendirdiğini vurguladı. Türkiye’nin dünyanın en istikrarsız bölgelerinden birinin bir istikrar unsuru olduğunu anlatan Rehn, "Demokrasi açısından Ortadoğu ve Fas’tan Malezya’ya kadar, Müslüman dünyası için emsal" dedi. Rehn, Türkiye’nin katılım sürecinin İslam’ın Avrupa ve değerlerine uyum sağlayabileceğini kanıtlama fırsatını sağladığını belirtti. Rehn, hızlı büyüyen Türkiye’nin Avrupa şirketleri için önemli ticari olanaklar sağladığını, Fransa’nın Türkiye’ye yatırım yapan ülkeler arasında ikinci sırada yer aldığına da işaret etti. Türkiye’deki demokratların AB’nin desteğine güvendiğini kaydeden Rehn, üyelik perspektifinin kaybolmasının, radikal uçların güçlenmesine yol açacağını ve bu durumdan en fazla bölge istikrarının zarar göreceğini ifade etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!